Ugrás a tartalomra

Vallásszabadságra hivatkozva támadják a sátánisták az abortusztilalmat

A Baphomet-szobor a Sátáni Templom épületében, a Massachusetts állambeli Salemben

A "Sátáni Templom" elnevezésű sátánista formáció megtámadja az abortusztilalmat Idahóban és Indianában, illetve a csoport korábban pert indított a texasi abortusztilalom ellen is.

A szervezet szövetségi bíróságon perli Indianát és Idahót az államok abortusztörvényei miatt, azzal érvelve, hogy a gyakorlat tiltása sérti tagjaik vallási jogait. Indiana volt az egyik első állam, amely augusztusban elfogadta az abortusztilalmat, miután a Legfelsőbb Bíróság júniusban hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ítéletet.

A "Sátáni Templom" - amelynek székhelye a massachusettsi Salemben van, de világszerte több mint 1,5 millió taggal rendelkezik - azt írta, hogy Indianában élő 11 300 tagja "nem tud részt venni a sátáni abortusz rituáléban az abortuszok kriminalizálása miatt" az államban - olvasható a per másolatában, amelyet a FOX59 szerzett meg.

A csoport konkrétan a harmadik tantételére hivatkozott, amely szerint "az ember teste sérthetetlen, és csak saját akaratának van alárendelve", valamint az ötödik tantételére, amely szerint "a hitnek meg kell felelnie a világról alkotott legjobb tudományos felfogásnak".

"Mindössze annyit kérünk, hogy gyakorolhassuk a vallásszabadsághoz való jogunkat azzal, hogy a vallásunk részeként részt vehetünk egy szertartáson, szabadon a kormány túlkapásaitól"

- mondta akkor Erin Helian, a Sátán Templom kampányműveleti igazgatója. Több más csoport is megtámadja az abortusztilalmat Indianában, Idahóban és más republikánus vezetésű államokban.

(Fox)

Legfrissebb