Ugrás a tartalomra

Ne hagyjuk, hogy megtévesszenek minket – Petrőcz Katalin, Rehák-Rimaszombati Andrea

Az Iránytű című műsorunkban Petrőcz Katalin és Rehák-Rimaszombati Andrea segítségével elemeztük a Hit Rádió híreit.

Rehák-Rimaszombati Andrea, Petrőcz Katalin

A Hit Rádió Iránytű című legfrissebb műsorában, Petrőcz Katalin és Rehák-Rimaszombati Andrea segítségével elemeztük a Hit Rádió híreit a keresztény világnézet alapján, kiemelve a keresztény értékek fontosságát, és a keresztény közösség szerepét a modern társadalomban.

A beszélgetés során reagáltunk a drogpolitika aktuális kérdéseire, különös tekintettel a marihuána legalizálására Németországban és az Oregon államban történt változásokra. Emellett szóba került a drogfogyasztás és az arra vonatkozó szabályozások komplexitása, valamint Zacher Gábor, addiktológus, toxikológus véleménye is a marihuána dekriminalizálásával és legalizálásával kapcsolatban.

"Zacher Gábornak kellene a legjobban tudni, hogy a marihuána az egy kapunyitó drog, ő azonban ezt kikérte magának."

- fejtette ki véleményét Rehák-Rimaszombati Andrea.

A műsorban vendégeink többször is hangsúlyozták, mennyire fontos, hogy az embernek legyen véleménye, és azt szabadon ki is tudja fejezni, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes minden témát alaposan megvizsgálni, mielőtt véleményt alkotunk arról.

Az adás hátralevő részében beszéltünk az abortuszról, a mesterséges intelligencia alapú képgenerátorok buktatóiról, valamint a hatalmas rajongótáborral rendelkező Taylor Swift, és a hozzá hasonló világsztárok ideológiai és politikai befolyásáról.

"A Taylor Swift jelenség az szerintem azért nagyon érdekes, mert ugye ő megtestesíti azt, hogy az embernek ebben a fiatal, szép állapotban, kell maradni, és arra kell törekedni, hogy így nézzél ki 60 évesen is,ami lehet, hogy csak úgy elérhető, hogyha telenyomják mindenféle anyagokkal az arcodat, meg szétszabdalják"

- részletezte Rehák-Rimaszombati Andrea.

"Ez egy teljesen illúzió. Úgy néz ki, mint egy 16 éves kislány, miközben ő egyébként 35 éves.”

- hangsúlyozta, kitérve a világsztár mögött álló siker valódi okaira is.

"És ugye lehet látni, hogy nagyon manipuláltan tolják, mert nyert úgy Grammy-t, hogy igazából mindenki sokkal színvonalasabban teljesített mint ő, és akkor még a Pentagon-beli kapcsolatairól nem is beszéltünk."

Legfrissebb