Ugrás a tartalomra

Hétköznapi kérdések, bibliai válaszok - Vígh Richarddal és Petrőcz Jordán

A Hit Rádió legfrissebb adásában Vígh Richárd és Petrőcz Jordán beszélt a Felvértezve c. könyvről.

Vígh Richárd, Petrőcz Jordán

A Hit Rádió Patmos Café című műsorának legfrissebb adásában Vígh Richárd és Petrőcz Jordán beszélt James L. Garlow Felvértezve című könyve kapcsán a kereszténység és a közélet kapcsolatáról.

Közélet és hitélet kapcsolata
Vendégeink szerint a könyv felhívja a figyelmet arra, hogy a bibliai tanítások relevánsak lehetnek a modern társadalmi kérdések megvitatásában.

"Nem szabad azt gondolnunk, hogy a hitünk csak a templom falai között érvényes. A kereszténység üzenetei a közélet számos területén alkalmazhatók"

- mondta Vígh Richárd.

Keresztények a társadalomban
A beszélgetés során kiemelték, hogy a keresztényeknek aktívan részt kell venniük a társadalmi diskurzusokban, felvértezve magukat a Biblia tanításaival, hogy érvényesíteni tudják azokat a modern kontextusban.

"A keresztény hit nem csak személyes meggyőződés, hanem társadalmi felelősségvállalás is"

- hangsúlyozta Petrőcz Jordán.

A modern társadalomban a keresztények szerepe és az őket érő kihívások szintén fontos témát képeztek. A vita során kiemelték, hogy a keresztényeknek képesnek kell lenniük arra, hogy érthetően és meggyőzően kommunikáljanak hitükről, anélkül, hogy elidegenítenék magukat a társadalom többi részétől.

"A kereszténység nem elszigetelődésre, hanem az aktív és pozitív közreműködésre hív minket a társadalmi élet minden területén"

- emelte ki Petrőcz Jordán.

Abortusz és az élet védelme
A beszélgetés során vendégeink hangsúlyozták, hogy a bibliai nézőpont, szerint minden élet védelmet érdemel. A "Felvértezve" című könyv adatokkal és bibliai érvekkel alátámasztva hívja fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára.

"Az abortusz nem csak etikai, hanem mélyen spirituális kérdés is, ahol a bibliai tanítások fontos iránymutatást adnak nekünk"

- mondta Vígh Richárd.

Legfrissebb