Ugrás a tartalomra

Transzkiállítás a templomban: "Az ördög egy múltbéli dal"

A hívők nem értik, hogy erre miért van szükség.

Megosztotta a tagokat a New York-i katolikus templomban rendezett kiállítás, amely ’Isten transznemű ’ címen mutat be festményeket.

A Manhatten állambeli katolikus templomban bemutatott kiállítás Egy queer lelki utazását próbálják bemutatni.

"Az egyháznak nem kellene ezt támogatnia. Én megértem, hogy vannak transznemű emberek. Minden emberért imádkozom, de ami sok az sok

– nyilatkozta az egyik tag.

"Nekem úgy tűnik, hogy megpróbálják ráerőltetni másokra a programjukat. Amikor az egyik barátom megkérdezett erről egy papot, nem válaszoltak. Azt nem tehetik, hogy kitesznek valami ilyesmit az oltár elé, aztán elbújnak"

– fejtette ki véleményét egy másik hívő.

Adah Unachukwu, transzneműséget támogató művész kiállítása azonban ellenkezik Ferenc pápa véleményével, mivel idén ’veszélyesnek’ nevezte a gender ideológiát, amelyről úgy véli, "elhomályosítja a férfiak és nők közötti különbségeket és értékeket."

A természetes nemi identitásukat tagadó, transznemű emberek spirituális utazásáról szóló mű leírása szerint három dologra összpontosított: Az áldozatvállalás, az identitás és a közösség.

"Egy régi életet és személyiséget le kell vetni ahhoz, hogy képesek legyünk a spirituális szükségleteinkre összpontosítani. Nincs ördög: csak múltbeli ének.

– áll a festmények leírásaiban.

(NYP)Legfrissebb