Ugrás a tartalomra

Trump javára válhat a házkutatás - már most elképesztő a mögötte összezáró republikánus támogatás

A volt elnököt így az igazságszolgáltatás átpolitizálására irányuló kísérlet áldozatának tekintik - írta meg a Telegraph.

Soha nem jó, ha az FBI rajtaüt az ember otthonán, de Donald Trump számára ez áldásnak bizonyulhat. Trump régóta nem kapott ekkora támogatást a rangidős republikánusok részéről, és úgy tűnt, hogy az incidens egy olyan új politikai kártyát jelenthet, amely 2024-ben a párt elnökjelölti pozíciójába juttathatja.

A volt amerikai elnök sok tőle visszariadt republikánus szemében most a demokrata kormányzat igazságszolgáltatás átpolitizálására tett kísérletének az áldozata.

Ahogy egy volt republikánus tisztviselő fogalmazott, ha Trumpot most nem ítélik el egy bűncselekményért, akkor „mártírhalált halt, és garantálta a republikánus jelölést”.

Az FBI-ügynökök feltehetően Trump floridai Mar-a-Lago-i birtokára mentek, hogy potenciálisan titkosított dokumentumokat keressenek, amelyeket Trumpék elhozhattak a Fehér Házból, megsértve az elnöki nyilvántartási törvényt.

Édesapja védelmében Eric Trump azt mondta, a nyomozás középpontjában álló dokumentumokat egyszerűen áthelyezték, mivel Trumpék a beiktatás napján "hat óra alatt" költöztek ki Fehér Házból, hogy Bidenék beköltözhessenek.

DeSantis szerint az egykori elnök elleni példátlan hadművelet „banánköztársaságra” emlékeztet, és „újabb eszkalációt jelent a szövetségi ügynökségek fegyveresítésében a rezsim politikai ellenfelei ellen”.

Más magas rangú republikánusok "harmadik világbelinek" és "nem amerikainak" nevezték.

Ronna McDaniel, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke szerint ez "felháborító", és ez a párt szavazóit a novemberi félidős választásokon az urnákhoz viszi majd.

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus vezetője megfogadta, hogy válaszul kongresszusi felügyeleti vizsgálatot indít magával az igazságügyi minisztériummal szemben.

Legfrissebb