Ugrás a tartalomra

Kevesebb stresszt és szorongást élnek meg a Bibliát olvasó fiatalok

Photo by Fa Barboza / Unsplash

A Szentírás rendszeres olvasása és a benne olvasható tanítások gyakorlati követése kevesebb stresszt és szorongást eredményez az amerikai fiatalok körében - erre mutatott rá az Amerikai Bibliatársaság „State of the Bible: USA 2022” című jelentésének augusztusi kiadása.

A Z generáció tagjai 14,9-et értek el a stresszskálán, ezzel megelőzték a milleniál korosztályt (12) és több mint a dupláját érték el a boomer korosztálynak (6,6). A felmérés 40 pontos rendszerben történt.

"Bár ez nem egy klinikai vizsgálat, a tüneteken alapuló önbevallás tükrözi a mentális egészséggel kapcsolatos szűrési módszereket"

- áll a jelentésben.

Ugyanezen skála segítségével a kutatók megállapították, hogy a Z generációs nők 35 százaléka és a Z generációs férfiak 31 százaléka „nagy szorongással” küzd. Mindkét érték szignifikánsan magasabb az országos átlagnál (18 százalék), és minden korosztálynál magasabb.

„A közösségi média állandó követeléseket támaszt. Verseny van a fokozatokért és az állásokért. A szexuális szabadosság személyes értékrendel kapcsolatos kérdéseket is felvet."

-írták.

De a Z generáció azon tagjai, akik rendszeresen olvassák a Bibliát és alkalmazzák azt életükben, arról számolnak be, hogy több értelmet és célt találtak az életben, és kevesebb mentális egészségügyi problémákkal küzdenek.

„Azok az emberek, akik rendszeresen olvassák a Bibliát és alkalmazzák azt életükben, kevesebb stressz, szorongás vagy depresszió tünetéről számolnak be”

– áll a jelentésben.

„Nem akarjuk azt sugallni, hogy a Biblia kézbe vétele azonnal meggyógyítja az egyén mentális egészségügyi problémáit, és a létezés minden aspektusában boldogulni fog”

– áll a jelentésben.

„A Szentírás felé elköteleződés egy életforma, amelyben az emberek rendszeresen találkoznak Istennel és az útmutatásának megfelelően újraírják gondolataikat és tevékenységeiket. Adataink szerint ez a folyamatos interakció a mentális egészséggel és az emberi virágzással jár.”

-írták.

(Christian Hedlines)

Legfrissebb