Ugrás a tartalomra

Vajon igaza van Tarr Zoltánnak? – Hack Péter

A Keresztkérdés című műsorunkban Hack Péterrel elemeztük a legaktuálisabb társadalmi kérdéseket.

Fekete Rita, Prof. Dr. Hack Péter

A Hit Rádió Keresztkérdés című műsorának legfrissebb adásában Prof. Dr. Hack Péter, egyetemi tanár és lelkész beszélt a kereszténység és a modern társadalmi kérdések összetett viszonyáról, kiemelve a hit és az állam szeparálásának fontosságát.

Egyház és állam szeparációja
Hack Péter kiemelte, hogy az egyházaknak önállónak kell maradniuk az államtól, és hogy a református egyház esetében az állami finanszírozás dilemmáira Tarr Zoltán ügye is rávilágított.

"Egy demokráciában, egy jogállamban azt, hogy valakit a politikai véleménye miatt, akár kormánykritikus politikai véleménye miatt elbocsássanak az állásából, az nem kívánatos dolog."

- részletezte Hack Péter.

Genderelmélet és abortusz:
Hack Péter kifejtette véleményét a genderelméletettel és az abortusszal kapcsolatban is hangsúlyozva, hogy ezek sértik a keresztény tanításokat és a biológiai valóságot.

" A biblia, és egyébként a biológia is azt mutatja, hogyha megfogan egy magzat, ha azt hagyják, ha nem nyúl hozzá senki kívülről, akkor abból élő gyermek fog születni."

- mondta Hack Péter.

Egyházfinanszírozás:
Hack Péter elmagyarázta, hogy az egyházak állami finanszírozásának problémáit, kiemelve az önfinanszírozó modell előnyeit és az egyházak önállóságának fontosságát.

"Számunkra fontos, hogy anyagilag függetlenek tudjunk maradni az államtól, és szerintem ez lenne jó minden felekezet számára."

- emelte ki.

Legfrissebb