0279 Ugrás a tartalomra

Az Airbnb feketelistára helyezett minden oroszt és fehéroroszt

Az Airbnb két ország lakosságát tiltotta be, ha Oroszországban vagy az Oroszországhoz kötődő Fehéroroszországban tartózkodik, többé nem fog tudni foglalni a platformon keresztül, bárhol a világon.

A közelgő tilalomról szóló híreket a hónap elején jelentették be, miután az Airbnb vezérigazgatója -Brian Chesky- aki ukrán zászlót helyezett a Twitter-profiljába, Twitter-üzenetben közölte, hogy a platform mindkét országban minden tevékenységét felfüggeszti.  Az Airbnb azóta közzétette honlapján a lépés részleteit, többek között azt a tényt, hogy „a mindkét országban tartózkodó vendégek többé nem tudnak új szállást lefoglalni sehol a világon”.

A platform nem tisztázta, hogy a tilalom vonatkozik-e a két országon kívül tartózkodó orosz és fehérorosz állampolgárokra.

Az Airbnb korábban is tett feketelistára politikai okokból felhasználókat, köztük legutóbb Michelle Malkin konzervatív írót és férjét.  Két ország teljes lakosságának betiltása még nagyobb lépés, amelyre még nem volt példa a platform történetében.

A cég továbbra is számos olyan országban folytatja tevékenységét, amelyek az emberi jogok megsértéséről híresek, köztük Kínában is.

(Breitbart)

Legfrissebb