Ugrás a tartalomra

Büntető hadjárat indult Ukrajna ellen? - Demkó Attila

A Világnézet legfrissebb adásában Demkó Attila beszélt az orosz-ukrán háborúról és Szaúd-Arábiáról.

Demkó Attila

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Demkó Attilával, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetőjével beszélt az aktuális geopolitikai eseményekről, különös tekintettel az Ukrajna elleni orosz támadásokra és azok globális hatásaira.

Ukrajna Helyzete:
Demkó Attila szerint az orosz támadások, különösen a vízerőművek elleni akciók, Ukrajna energiaellátását célozták meg válaszul a sikeres ukrán támadásokra az orosz infrastruktúrák ellen. Az események eszkalációjának következményei mind Ukrajnát, mind a globális geopolitikai helyzetet érintik.

" ez egy rendkívüli rossz támadás volt. Ilyet vízerőmű ellen még nem láttunk, és nagyon úgy tűnik, hogy a teljes irányító berendezést megsemmisítették.

-részletezte Demkó valamint hozzátette:

"nem ez a kérdés, hogy mi történt, hanem az a kérdés, hogy miért történt. És ez egyértelműen orosz válasz az orosz olajfinomítók elleni egyébként sikeres ukrán támadásokra."

- fejtette ki Demkó Attila.

Szaud-Arábia Szerepe:
A beszélgetésben Demkó kitért Szaud-Arábiára is, hangsúlyozva a szaudi társadalom változásait, a nők helyzetét és a nyugati kultúrával szembeni nyitottságot, valamint a vallási és nemzeti identitás erejét.

"És Szaud-Arábia azért nagyobb ország, többet tud adni, mint Dubaj, hogyha megépülnek ezek a megaprojektek is."

- mondta Demkó Attila, kiemelve az ország modernizációs törekvéseit és a hagyományok megőrzésének fontosságát.

Legfrissebb