A templomok nagy része már nem mer nyitva tartani napközben az Egyesült Királyságban

A bűncselekményektől való félelem miatt úgy döntenek, hogy napközben zárva tartják ajtóikat.

A templomok nagy része már nem mer nyitva tartani napközben az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban a templomok a bűncselekményektől való félelem miatt úgy döntenek, hogy napközben zárva tartják ajtóikat.

Az Ecclesiastical Insurance által a Biblia Társasággal közösen készített új felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett templomok több mint fele szerint a bűncselekmények okozta károk és a társadalomellenes magatartás miatt döntenek úgy, hogy napközben zárva tartják az ajtókat.

A megkérdezett templomok több mint fele (55%) azt mondta, hogy csak istentiszteletek és rendezvények alkalmával tart nyitva, míg 30%-uk napközben nyitva tart, de éjszakára bezár.

A megkérdezett 527 templom 17 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt 12 hónapban tapasztaltak antiszociális viselkedést, 15 százalékuk pedig azt, hogy bűncselekmény okozta károkozás érte őket. A fémlopás (33 százalék), a graffiti (26 százalék) és a laptopok vagy eszközök ellopása (25 százalék) csak néhány a többi bűncselekmény közül, amelyekkel az egyházaknak szembe kell nézniük.

A Premiernek nyilatkozva Mo Fisher Metcalf elmondta, hogy a kormánynak jobb módszereket kell kitalálnia arra, hogyan védje meg az egyházakat az ilyen típusú bűncselekményektől.

(Premier Christian News)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.