Ugrás a tartalomra

Hosszú hallgatás után megtörte a csendet a Hezbollah vezetője

Élőben jelentkezett be a terrorszervezet vezetője.

A Hezbollah nevű terrorszervezet vezetője, Hassan Nasrallah. Kép forrása : Képernyőfotó/SkyNews/Youtube

Számos találgatás látott napvilágot a hír hallatán, miután a Hezbollah nevű libnanoni terrorszervezet bejelentette, hogy vezetőjük több hetes hallgatás után megszólal a háborúval kapcsolatban.

A beszédet élő fordításban közvetítették az X-en. Hassan Nasrallah, a Hezbollah vezetője először köszöntötte a tömeget, és hosszasan méltatta a háborúban elesett terroristákat, valamint megemlékezett a ciszjorániai, libanoni és gázai "mártírokról."

Mielőtt a lényegre tért volna, megköszönte a palesztinok melletti állásfoglalásukat tüntetésekkel kifejező emberek támogatását világszerte, és kifejezte háláját a jemeni és iraki "barátainak", hogy beléptek ebbe a háborúba.

Nasrallah beszámolt arról, hogy az Aksza-árvíz hadművelet Gázából Libanonba és más régiókba is kiterjedt, amelynek kapcsán kifejtette véleméynét mondván, hogy ez "a cionista megszállók elleni harc".

"Igazi erőnk a hitben és a fegyver előtti mély elkötelezettségben rejlik"

-jelentette ki.

Az, hogy az Al-Aqsa támadást teljes titokban tervezték, ezzel nyilvánvalóvá vált amelynek kapcsán elmondta:

"ez teljes mértékben palesztin harc, és nincs köze semmilyen regionális ügyhöz"

- mondta.

A terroristák által megszokott sablonszöveget követően, mely szerint az izraeliek barbárok, megszállók, és terroristák, kitért Amerika szerepére is, aki a véleménye szerint a "pókháló gyöngeségű" entitás segítségére sietett.

"A gázai háborúért teljes mértékben Amerika a felelős"

-hangoztatta, majd elmondta:

"A tűzszünetért és Gáza győzelméért kell dolgoznunk."

A háborúba történő belépéssel kapcsolatban Nasrallah elmondta, hogy "Gáza győzelme a palesztin nép győzelmét jelenti, amely Libanon és a régió összes országának nemzeti érdeke", majd a libanoni határon történtet részletezése mellett kijelentette:

"Október 8-án már beszálltunk a háborúba."

A libanoni front megnyitásával kapcsolatban elmondta, hogy az események és a Gázában történtek függvényében az amerikai jelenlét ellenére bármire készen állnak.

Legfrissebb