Zsidók ellen uszított egy imám Franciaországban - felfüggesztett börtönt és pénzbírságot kapott

Zsidók ellen uszított egy imám Franciaországban - felfüggesztett börtönt és pénzbírságot kapott
Fotó: Memri TV

Felfüggesztett börtönbüntetésre és több ezer eurós pénzbüntetésre ítéltek egy imámot a franciaországi Toulouse-ban, mert „erőszakra és faji gyűlöletre” szított zsidók ellen.

A La Croix című internetes francia kiadvány arról számolt be, hogy az incidens 2017-ben kezdődött, miután Mohamed Tataiat imám prédikációt sugárzott a közösségi médiában, amelyet több civil „antiszemitának” és a „francia és keresztény identitás” iránti tiszteletlenségnek tartott. A prédikációban, amelyet eredetileg a Grande Mosquée De Toulouse YouTube-csatornája tett közzé, Tataiat volt látható, amint Mohamed prófétától idézett szavakat.

„Addig nem lesz ítélet, amíg a muszlimok nem harcolnak a zsidókkal”… A „zsidók a kövek és a fák mögé bújnak”… „egy zsidó rejtőzik mögöttem, gyere és öld meg”

-idézte.


Tataiat szavai azután hangzottak el, hogy Donald Trump volt elnök bejelentette, hogy Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezi át az Egyesült Államok nagykövetségét, ami heves harcokat robbantott ki palesztinok és zsidók között. Tavaly szeptember 14-én a toulouse-i büntetőbíróság felmentette az imámot, de az ügyészség fellebbezett az ügyben, és a meghallgatása 2022-ben is folytatódott.

Augusztus 31-én Tataiát négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 20 000 euró pénzbüntetésre ítélték.

Hit Rádió / CNE

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.