Ugrás a tartalomra

Vizsgálatot rendelt el a Vatikán: szexpartikat tarthattak egy székesegyházban

Állítólag arra panaszkodtak, hogy a székesegyház akkori dékánja megkereste őket, hogy vegyenek részt egy partin.

A Vatikán vizsgálja a Newcastle-i Szent Mária-székesegyházban tartott állítólagos "szexpartiról" szóló pletykákat.

A Sunday Times szerint a hexhami és a newcastle-i katolikus egyházmegye lakói több panaszt tettek, miután olyan információk láttak napvilágot, amelyek szerint a székesegyházhoz tartozó papok lakrészében szexpartit tartottak.

Állítólag arra panaszkodtak, hogy a székesegyház akkori dékánja, Michael McCoy atya megkereste őket, hogy vegyenek részt egy partin a zárva tartás alatt - akkor, amikor minden összejövetel tilos volt.

Az 57 éves McCoy atya két évvel ezelőtt öngyilkos lett, miután megtudta, hogy a rendőrség nyomozást folytat ellene gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés vádja miatt.

Az állítólagos szexpartiról szóló állítások Hexham és Newcastle püspöke, Robert Byrne főtisztelendő decemberi lemondása miatt indított katolikus egyházi vizsgálat részeként kerültek napvilágra.

A vizsgálatot vezető Malcolm McMahon liverpooli érsek elmondta, hogy a Püspöki Dikasztérium - a Vatikán egyik részlege - felkérte, hogy készítsen részletes jelentést a püspök lemondásához vezető eseményekről. Szerinte nincs arra utaló jel, hogy Byrne püspök részt vett vagy jelen volt az állítólagos szexpartin - vagy hogy tudott volna róla.

(Premier Christian News)

Legfrissebb