Ugrás a tartalomra

Vizsgálat sem talált gondot a keresztény iskolákkal, a svéd kormány így is tiltaná létrehozásukat

Photo by Nic Rosenau / Unsplash

Tavaly ősz óta 15 keresztény iskolát ellenőrzött külön a Svéd Tanfelügyelőség. A felekezeti szabadiskolák tematikus felügyeletében a hatalom arról akart meggyőződni, hogy a tanítás tudományos alapokon nyugszik, az oktatás és tanítás pedig az iskolai értékek alapján zajlik - írta meg a CNE News.

Bár voltak észrevételek, például azért, mert olyan öltözködési vagy jóléti szabályokat alkalmaztak, amelyek nem ítélték meg az iskola alapértékeivel összhangban, egyik vizsgált iskola tanítását sem érintik az esetlegesen megjelenõ hitvallásos elemek. az oktatás általában, például reggeli ima formájában.

Amint arról a Hit Rádió is beszámolt, a svéd kormány előterjesztett egy törvényjavaslatot, amelyben a felekezeti független iskolák létrehozásának leállítását javasolta. Ebben az előadásban utaltak a felekezeti elemekkel kapcsolatos korábbi problémákra a tanításban, amelyeket a tanfelügyelőség éves jelentésében leírtak, amely idén március 15-én jelent meg. A felügyelőség azonban az ezen a ponton lefolytatott újabb vizsgálat során nem talált visszaélést.

A kormányzó szociáldemokraták be akarják tiltani a meglévő felekezeti iskolákat is. Mivel azonban a parlament jelenleg nem támogatja ezt a tilalmat, a kormány jelenleg az új iskolák alapításának tilalmával foglalkozik.

Legfrissebb