Ugrás a tartalomra

Vizsgálat indult a META ellen, törölték az Izrael-párti képeket

Az Izrael-ellenes képeket természetesen nem tiltották le.

Vizsgálják az Instagramot és anyavállalatát, a Metát, miután a közösségi médiaplatform letiltott egy Izrael-párti képet népszerűsítő fiókot.

A vita akkor kezdődött, amikor Izrael-ellenes aktivisták létrehoztak egy mesterséges intelligencia által generált képet, amelyen a "All eyes on Rafah" (Minden szem Rafahon) felirat szerepelt, amelyen feltehetően az evakuált palesztinok sátrait ábrázolták.

Az Izrael-ellenes képet legalább 40 milliószor osztották meg a platformon.

Benjamin Jamon, egy izraeli állampolgár válaszul létrehozta a saját mesterséges intelligencia által generált képét, amely egy felfegyverzett Hamász-terroristát ábrázolt, aki egy vörös hajú csecsemő felett áll, valószínűleg Kfir Bibasra utalva.

Az Izrael-barát és az Izrael-ellenes kép, amely vírusként terjedt az Instagrammon. Az Izrael-párti képet népszerűsítő felhasználó fiókját letiltották, majd később újra eléérhetővé tették.

A képen a következő szövegállt:

"Hol voltak a szemeid október 7-én?".

Jamon a Channel 12 Newsnak elmondta, hogy a képet körülbelül 500 ezer alkalommal osztották meg,

amikor Instagram-fiókját hirtelen, magyarázat nélkül leállította a vállalat, és a kép is eltűnt a platformról.

A Meta ezután közölte, hogy "dolgozik egy technikai probléma megértésén, amely néhány esetben a kép téves eltávolításához vezetett".

A cég később közölte, hogy az Izrael-párti "kép nem sérti az irányelveket", amelynek következtében később újra láthatóvá vát a platformon.

(TOI)

Legfrissebb