Ugrás a tartalomra

Visszaélhetnek a cégek az influenszerek MI klónjaival?

Ez a TikToker nem véletlenül nem ment bele az ajánlatba.

Photo by Solen Feyissa / Unsplash

Egy TikTok-felhasználó azt állította, hogy olyan ajánlattal kereste őt meg egy cég, hogy hetente 70 ezer dollárt fizetnek neki, ha hagyja, hogy MI tartalmak készítéséhez "klónozzák" őt. - számol be a dexerto.com


Néhány influenszer úgy próbál jelentős profitra szert tenni, hogy MI klónokat készítenek magukról, hogy rajongóiknak és követőiknek lehetőségük legyen egy bizonyos pénzösszegért beszélgetni "velük."

A simplynessa nevű influenszer jelenleg 171 700 követővel rendelkezik a TikTokon, a vele történtekről pedig egy videóban számolt be rajongóinak.

"Épp most keresett meg egy cég, hogy klónozni akarnak. Ez nem vicc, ez szó szerint most történt meg. Szóval a múlt héten kaptam egy e-mailt egy cégtől, akik azt mondták, hogy 'hello, mi olyan influencerekkel dolgozunk együtt, akiknek több mint egymillió követőjük van, hogy újrateremtsük őket egy mesterséges intelligencia programként'."


A TikToker a továbbiakban elmondja, hogy a cég úgy fogalmazta meg az ajánlatukat, mintha teljesen természetes dolog lenne, hogy követői ilyen módon léphetnek "vele" kapcsolatba, miközben ő ezzel jelentős összegekre tehet szert.

"És úgy álltak hozzá, hogy ó, mi szeretnénk létrehozni egy MI változatot rólad, hogy az előfizetőid beszélhessenek veled, tanácsot kérhessenek tőled, hozzád fordulhassanak, tudod, véletlenszerű történetekért."

– részletezte a TikToker.

chat in cafe
Photo by Andrej Lišakov / UnsplashMivel úgy gondolta, hogy az ajánlat túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, úgy döntött, jobban utánanéz a cégnek.

"Szóval először is, miután egy kicsit utánanéztem ennek a cégnek, kiderült, hogy pont nem rég keveredtek botrányba egy másik influenszerrel. Az a mesterséges intelligencia, amiről azt állítják, hogy történeteket oszt meg és tanácsokat ad, - mivel valaki arra kérte, egy bizonyos összegért cserébe, a legundorítóbb, legmocskosabb dolgokról beszélt neki úgy, mintha azokat tényleg az a bizonyos személy mondta volna.”

A dexerto.com beszámolói szerint a cég egy későbbi emailben pár nevet is közölt, akikkel már dolgoztak együtt, ezért úgy döntött, letölti a Telegrammot, és kipróbálta, hogy mi történik, ha kapcsolatba lép egy ilyen mesterséges intelligencia klónnal.

"Azzal kezdte a beszélgetést, hogy a legbetegebb fantáziálásaimról kérdezett."

– számolt be az influenszer.

"Szóval ez a cég valójában arra akarja használni a mesterséges intelligencia által készített klónodat, hogy gusztustalan tartalmakat adhasson el a beleegyezésed nélkül"

– vonta le a következtetést.

Legfrissebb