Ugrás a tartalomra

Világgazdasági Fórum: az LMBTQ integrációs politikák a gazdasági siker kulcsai

Ebben látják a gazdaság siker kulcsát, és „új csatatérként" jelölték meg a kérdést.

Photo by Jose Pablo Garcia / Unsplash

A Világgazdasági Fórum azt állította, hogy az LMBTQ+ integrációs politikák a gazdasági siker kulcsa, és az idei davosi találkozón egy előadói csoportot hívtak meg, hogy kifejtsék álláspontjukat a kérdéseben - számolt be a Neokohn.

A "Szivárványon túl: az LGBTQI+ jogok előmozdítása" című panelben magas rangú LBGTQ aktivisták megragadták az alkalmat, hogy bírálják az Egyesült Államokat az úgynevezett LMBTQ ellenes törvényjavaslatokkal kapcsolatosan. Olyan törvényeket kritizáltak, amelyek ténylegesen meg akarják tiltani az orvosoknak, hogy kiskorúakon kísérleti nemváltoztatásokat végezzenek, valamint a női sportok védelmét célzó törvényjavaslatokat is kritizálták.

Sarah Kate Ellis, a GLAAD elnöke célba vette az általa „LMBTQ-ellenesnek” nevezett törvényjavaslatokat, amelyek szerinte leginkább „a transz fiatalokat veszik célba”, és elmondta, hogy szervezete

„a színfalak mögött sok vállalattal dolgozott együtt, hogy felhívják ezeket az államokat, hogy azt mondják… visszavonom az üzletet. Biztonságos helyekre van szükségem az alkalmazottaim számára az Egyesült Államokban”.

Az az elképzelés, hogy az LMBTQ befogadási politikák gazdaságilag előnyösek, a WEF azon kitartásából ered, hogy a vállalkozásoknak a „stakeholder-kapitalizmusra” kell összpontosítaniuk a hagyományosabb részvényes-kapitalizmus helyett.

A WEF szerint az LMBTQ-inkluzivitás a gazdasági siker titka a pandémiát követő világban, mivel a befogadó városok állítólag innovatívabbak és vonzóbbak a fiatal, kreatív elmék számára.

Tirana Hassan, a Human Rights Watch ideiglenes igazgatója elmondta, hogy „az LMBT jogok valójában a modernitás jelei”, és „új csatatérré” válnak.

(A teljes cikk a Neokohn oldalán érhető el)

Legfrissebb