Ugrás a tartalomra

Videó: Így ünnepelt közel hatezer zsidó gyermek Miamiban

Izrael függetlenségének 75. évfordulóján.

LoanDepot Park - Facebook


Több mint egy tucat dél-floridai zsidó iskola ünnepelt diákjaival Miamiban, Izrael  alapításának 75. évfordulója alkalmából.


A szervezők elmondása szerint az Izraeli évfordulós rendezvények közül ezen az ünnepen vesznek részt a legtöbben világszerte.

Az interaktív játékok, és zenei előadások mellett a diákok a nagyszabású felvonuláson is részt vehettek, ahol a 22 iskola minden egyes tagja egy-egy izraeli várost képviselt.

Az esemény megszervezésével, amely több mint egy évig tartott a szervezők célja az volt, hogy a diákok megtapasztalhassák a közösség érzését miközben egy monumentális történelmi eseményen együtt ünneplik örökségüket.

"Őszintén, ez az egész igazából a gyerekekről szól, mert a felnőtteknek már megvannak a saját szokásaik. Úgy gondoltuk, hogy ezzel felidézhetjük bennük a szeretet és a szenvedély, az együttérzés és az egység érzését"

– mondta Tina Falic-Levi, a rendezvény egyik szervezője.

Az ünnepségen Daniella Levine Cava, Miami-Dade első zsidó származású polgármestere, valamint videóüzenetben Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök is beszédet mondott.

(Local 10 News)

Legfrissebb