Ugrás a tartalomra

Videó: így kommunikál a Figure és az OpenAI humanoid robotja

Miközben elvégzi a házimunkát.

A Figure és az OpenAI együttműködésével létrehozott humanoit robot, a Figure 01. - Kép forrása: Figure/Youtube

A Figure nevű AI startup nemrégiben megosztotta az első humanoid robot bemutatóját, amely a ChatGPT segítségével úgy beszél, akár csak egy ember.


A humanoid robotok fejlesztése néhány évtizede meglehetősen lassú tempóban haladt, de úgy tűnik, mindez hamarosan megváltozik, köszönhetően a generatív mesterséges intelligenciának.

A Figure és az OpenAI új együttműködése tűnik a legígéretesebbnek, amely a működő humanoid robotokat illeti.

A robotfejlesztő cég mögött olyan nagy technológiai szereplők állnak, mint az OpenAI, a Microsoft, az Nvidia és az Amazon alapítója, Jeff Bezos.

A vállalat szerint a "Figure 01" néven ismert robot "beszédből beszédbe" történő érvelést folytat az OpenAI multimodális mesterséges intelligencia modelljének, a VLM-nek a segítségével.

A modell segítségével a robot megérti a képeket és a szövegeket, és a válaszadásban teljes mértékben a hang alapú kommunikációra támaszkodik.

A vállalat állítása szerint a videóban látható minden viselkedés a rendszer tanulására épül.

Ez azt jelenti, hogy a ChatGPT által működtetett robot valódi, és nem csak be van programozva, hogy előre meghatározott módon viselkedjen, és képes megtanulni egy feladatot úgy is, hogy csak nézi, ahogy mások csinálják.


(SBC)

Legfrissebb