Ugrás a tartalomra

VIDEÓ: Így halasztott el Izrael egy rakétatámadást, mert gyerekek voltak a helyszínen

Az Izraeli Védelmi Erők hivatalos Twitter oldalán osztott meg egy videófelvételt, amin az látható, ahogyan elhalasztanak egy precíziós rakétatámadást azért, mert a célpont mellett több gyerek is felbukkant.

"Az elmúlt 3 napban az IDF precíziós csapásokat hajtott végre az Iszlám Dzsihád ellen. Sokukat elhalasztották vagy megszakították, hogy elkerüljék a polgári áldozatokat. Nézze meg, ahogy az Iszlám Dzsihád magas rangú parancsnoka elleni támadást tegnap este elhalasztották a környéken tartózkodó gyerekek miatt:"

-olvasható a bejegyzésben.

Miután három alkalommal sem adták ki a parancsot a rakétatámadásra a gyerekek miatt, amikor már nem voltak gyerekek a helyszínen, helyi idő szerint 21:01 végrahajtották a rakétatámadást a célpont ellen.

Az IDF által megosztott statisztikák szerint több mint 200 terrorista rakéta esett vissza a Gázai övezetre, sokszor civil negyedekre.

Hananya Naftali izraeli infuencer egy videóban arról is beszámolt, hogy az egyik ilyen eltévedt rakéta megölt 5 gyereket, ezért pedig a palesztin média azonnal Izraelt tette felelőssé, holott abban az időpontban és azon a helyen az IDF nem indított rakéta támadást.

@hananyanaftali This is the most important video you will watch about the Gaza conflict. I promise you. ‼️ #israel #palestine ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Legfrissebb