VIDEÓ: Ezrek tüntettek a hagyományos család mellett Belgrádban

VIDEÓ: Ezrek tüntettek a hagyományos család mellett Belgrádban

Több ezer ember gyűlt össze vasárnap Belgrád belvárosában, hogy demonstráljanak a szeptemberben Belgrádban megrendezésre kerülő Euro Pride nemzetközi LMBTQ-esemény ellen - írta meg a Balkan Insight.

Helyi sajtóértesülések szerint a tüntetésen 5-10 ezren vettek részt.

A tüntetők a Szerb Ortodox Egyház Patriarchátusának irodái elől indultak el, majd a városközpont utcáin haladva a Szent Márk-templom elé vonultak.

Az összegyűlt tömeg „Nem akarunk melegfelvonulást és nyugati megszállást!”, „Nem adjuk fel a szent helyeket” és  "Vedd el a kezed a gyerekeinktől” feliratú táblákat lengetett.

Egyes helyi médiák arról számoltak be, hogy a tüntetés szervezője egy „A család védelmére” elnevezésű informális egyesület volt.

Bosko Obradovic, a Dveri szerb jobboldali ellenzéki párt vezetője úgy jellemezte, hogy ez „az elmúlt évek legnagyobb ellenzéki tüntetése, amelyet Belgrádban tartottak" és amely nem állt közvetlen politikai befolyás alatt.

Az Euro Pride egy páneurópai nemzetközi LMBTQ esemény, amelynek minden évben más európai város ad otthont. Ezúttal Belgrádban rendezik meg szeptember 12 és 18 között.

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.