Ugrás a tartalomra

Veszélyesnek neveztek egy keresztény énekest Amerikában

Az énekes szerint nem véletlen, hogy ezt gondolják.

A veszélyesnek nevezett amerikai keresztény aktivita, Sean Feucht - Kép: Fox News

A Fox News-nak adott interjút Sean Feucht, amerikai keresztény énekes, akinek szolgálatát "veszélyesnek" nevezték egy Idaho-i újságban.


Feucht 2020-ban, a pandémiával kapcsolatos korlátozások következtében kezdte el járni az országot a "Let Us Worship" nevű turné keretében. - írja a Fox News.

Augusztus 6-án Idahoban rendeztek egy eseményt, de még érkezésük előtt "veszélyes aktivistáknak" és "sarlatánoknak" nevezték őket egy helyi újságban, akik "be akarják csempészni a kereszténységet  a kormányzatba".

Feucht nem tagadta az újság állításait, mert véleménye szerint a keresztények  valóban "fenyegetést jelentenek a kultúra értékeire".

"Nos, szerintem teljesen igazuk van"

– válaszolta Feucht, valamint kifejtette, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy a szolgálata ellenállásba ütközött.

"Kaptunk már bírságot és üldözést. Sátánisták vért öntöttek ránk. A felszerelésünket a folyóba kellett dobnunk. Ragasztóval öntötték le az összes felszerelésünket. Kihúzták a generátorainkat. Az utolsó pillanatban, minden magyarázat nélkül visszavonták az engedélyeket. Az elmúlt néhány évben szinte mindenféle ellenállással találkoztunk, amit csak el lehet képzelni"

– magyarázta.

A "Let us worship" egyik rendezványe - Kép: Fox News 


Feucht úgy véli, hogy azért ütközött komoly ellenállásba, mert a kultúra kapuőrei nem akarják, hogy a keresztények befolyást gyakoroljanak a társadalomra.

"Amikor látod, hogy több ezer keresztény jelenik meg az állami fővárosban, és ott vannak a sátánisták, ott vannak a drag queenek, néha ott van az Antifa, azért ilyen nagy az ellenállás, mert az egyházat a négy fal között akarják tartani, de amikor mi kiállunk, hogy felelősséget vállaljunk a városainkért, az fenyegetést jelent számukra."


Feucht szerint az egyház abban az értelemben "veszélyes", hogy a hívek egyre bátrabban emelik fel szavukat a társadalomban uralkodó "ideológiák" ellen, amelyek szembemennek a keresztény és konzervatív meggyőződéssel.

"Ez is bizonyítja azt,  hogy van egy ideológiával rendelkező embercsoport, amely gyűlöli azt, amely gyűlöli az egyházat, amely felébredt és életre kelt"

– jelentette ki.

"Ez nem a covid előtti egyház. Ez a Covid utáni egyház. Megértettük, hogy a szabadságjogaink forognak kockán. Megértettük, hogy a kormány milyen erővel tud minket leállítani. És ezért itt az ideje, hogy bátran felemelkedjünk. Én igazából örültem, hogy ezt írták."


Feucht a Fox News-nak adott interjúban azt is elmondta, hogy szerinte az is érdekes, hogy a lap őket veszélyesnek nyilvánította, míg a 2020-as baloldali tüntetéseket, ahol városrészeket égettek fel, és különböző rendbontások és zavargások történtek, "békés tüntetésnek" nevezte.

"Úgy gondolom, hogy akik látták a videókat az eseményünkről, láthatták, hogy egy békés és vidám összejövetel volt, és ők ezt gondolják veszélyesnek"

– tette hozzá a keresztény aktivista.

Legfrissebb