Ugrás a tartalomra
GázatűzszünetHamászIDFHírek

Vége a tűzszünetnek: folytatódik a Hamász elleni küzdelem Gázában

A reggel folyamán több rakétát is kilőttek Izraelre.

Fájl: Füst száll fel egy feltételezett izraeli bombázás helyszínén a Gázai övezetben 2023. november 16-án. (Jack Guez/AFP)

Az IDF szerint a Hamász megsértette a tűzszünetet, ezért folytatják a csoport elleni harcot- számol be a Times of Israel.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint a Hamász megsértette a tűzszüneti megállapodást, mivel reggel 7 óráig nem közölte a mai napon szabadjára bocsátani kívánt túszok listáját, és több rakátát is kilőttek Izraelre.

Reggel 7 óra előtt több rakétát lőttek ki Gázából, amelynek következtében működésbe léptek a légvédelmi szirénák a déli Holit településen.

Az IDF állítása szerint a Vaskupola rendszer használatára nem volt szükség, mivel a rakéták lakatlan terület felé tartottak. Ezen kívül, reggel 6 óra körül több rakétát is kilőttek Gázából.

Válaszul az IDF közölte, hogy újra megkezdi a terrorcsoport elleni támadásokat-

Az IDF által kiadott új interaktív gázai térkép több száz zónára osztja az övezetet, hogy értesítse a palesztin civileket az aktív harci zónákról (képernyőfotó).

Az IDF szerint vadászgépei légicsapások sorozatát hajtják végre a Hamász célpontjai ellen a Gázai övezetben, és egy térképet is közzétettek, amely a Gázai övezetet több száz kis zónára osztja fel, és amely alapján a palesztin civileket értesíti az aktív harci zónákról.

Arra kéri a palesztinokat, hogy figyeljenek a területük számozására, és kövessék az IDF jövőbeni frissítéseit.

Az offenzíva ezúttal Gáza déli részére is kiterjed, és jelen esetben nem tömeges evakuálásra fog sor kerülni, mint az északi részen, hanem a háború előrehaladtával fokozatosan biztosítják civilek evakuálását az érintett területekről.

"Az IDF határozottan fellép a terrorszervezetek ellen, miközben nagy erőfeszítéseket tesz, hogy különbséget tegyen a civilek és a terroristák között"

- áll a gázaiaknak szóló üzenetben.

"A gázai emberek nem az ellenségeink. Ezért ma reggeltől kezdve az IDF ellenőrzött és célzott evakuálásokat vezet a gázai lakosok érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben eel tudja távolítani őket a harcok által érintett területekről".

Legfrissebb