Ugrás a tartalomra

Vatikán a német püspököknek: ne eröltessék a doktrinális változásokat

A meleg párokkal és a női papsággal kapcsolatban.

Kép forrása: Caleb Miller / Unsplash

Pietro Parolin államtitkár egy levélben tiltotta meg a német püspöki karnak, hogy doktrinális változásokat eröltessenek a meleg párok és a női papok terén.- írja a mandiner.

Egy november 24-én, pénteken nyilvánosságra hozott, de október 23-i dátumú levélben megtiltotta a Vatikán, pontosabban Pietro Parolin államtitkár a német püspöki karnak, hogy doktrinális változásokat erőltessenek a meleg párok és a női papok terén – írják a katolikus lapok. A levelet németül a Tagespost hozta le november 25-én.

A Beate Gillesnek, a német püspöki kar titkárának címzett levél szerint eme két ügyben, vagyis

a meleg párok és a női papok kapcsán „nincs lehetőség eltérő értékelésre”.

Miközben Ferenc pápa vezetésével a Vatikánban októberben megrendezték a szinodalitásról szóló püspöki szinódust, a német egyház a világi Német Katolikusok Központi Bizottsága (ZdK) vezetésével 2019 óta egy egészen másik reformutat járt be. Ez oda vezetett, hogy alapvető doktrinális változásokat kezdeményeztek az egyházban, és a szakadás közelébe kerültek. Ferenc pápa már 2019-ben levelet küldött a német püspököknek, melyben jelezte, hogy nincs szükség még egy lutheránus egyházra, és a szkizma (elszakadás) veszélyére figyelmeztetett, az egység értékét állítva előtérbe.

Legfrissebb