Ugrás a tartalomra

Vasárnap Az Élet Menete: a holokauszt és a Hamász-terror áldozatai mellett állnak ki - Gordon Gábor

Az idei Élet Menete még különlegesebb lesz mint az eddigiek.

A Hit Rádió legfrissebb adásában Gordon Gábor, az Életmenete Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt a vasárnapi Élet Menetéről, amely a holokauszt 80. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre, és a amely egy Izrael melletti kiállás is egyben.


Élet Menete rendezvénye és jelentősége:
Gordon Gábor kiemelte, hogy az idei Élet Menete különleges lesz, mivel a holokauszt 80. évfordulójára esik, és a 20. évfordulót is ünnepli az alapítvány. Ez alkalomból több mint 220 főből álló nemzetközi delegáció érkezik Budapestre, és nemzetközi konferencia is lesz. A rendezvény alkalmából Budapestre érkezik Ifat Ovadia Luski, a Keren Kayemet LeIsrael (KKL) szervezet elnöke. Emellett jelen lesz Doron Almog, a SOKNUT elnöke. Ezen kívül Davidi Ben Zion, egy izraeli katonatiszt is Budapestre látogat, aki megtalálta Gázában Adolf Hitler "Mein Kampf" című lönyvének arab nyelvű fordítását.

"Már húsz évvel ezelőtt alapítottuk meg a Magyarországi Szervezetet, és hát ezt minden évben elmondom, de most tényleg különleges lesz"

- mondta Gordon Gábor, és részletesen beszámolt a rendezvény részleteiről.

"Május 5-én vasárnap, 15 órakor találkozunk a Dohány utcai zsinagóga előtt, a Herzl Tivadar téren."

A hazai vallási vezetők közül jelen lesz Róna Tamás főrabbi, valamint Erdő Péter bíboros. Emellett Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője is részt vesz a mécses gyújtási ceremónián, amely az emlékezés egyik kulcsfontosságú eleme lesz a rendezvényen.

Legfrissebb