Ugrás a tartalomra

Varga és Novák csak uborkafán felmászott politikusok? - Ungár Péter

Az Indirekt című műsorunkban Ungár Péter beszélt az LMP jövéjéről és hallgatói kérdésekre is válaszolt.

Ungár Péter

A Hit Rádió Indirekt című műsorának legfrissebb adásában Ungár Péter, az LMP társelnöke beszélt a magyar politikai élet jelenlegi helyzetéről, az LMP jövőjéről kiemelve a politikai és társadalmi reformok szükségességét.

Az LMP jövőképe
Ungár Péter szerint az LMP az egyetlen párt, amely valóban levonta a 2022-es választási eredmények tanulságait, és kész új utakon járni a politizálásban. A párt célja, hogy konstruktívan hozzájáruljon a magyar közbeszéd színvonalának emeléséhez.

"Jelenleg szerintem az LMP az egyetlen olyan párt, amely, mint politikai képződmény, növeli a közbeszéd színvonalát az ellenzéki oldalról"

- emelte ki Ungár Péter.

A magyar politika jelenlegi problémái:
Ungár a magyar politikai élet jelenlegi legnagyobb problémájaként a személyeskedő, alacsony színvonalú közbeszédet és a valódi problémák elhanyagolását jelölte meg.

"Az, hogy személyes támadások, személyeskedések uralják a magyar politikát, főleg a mostani időben, az elmúlt pár hétben ez a személyes dráma, amely ráült a politikai folyamatokra, ez a legtöbb magyar állampolgárnak szerintem nagyon rossz, és joggal nagyon rossz"

- részletezte.

Politikai és társadalmi reformok:
A változás és reformok szükségességére vonatkozóan Ungár hangsúlyozta, hogy az LMP nyitott az új ötletekre és a politikai innovációra, különös tekintettel a gyermekvédelem és az oktatás területére.

"Én nemrég kiírtam az oldalamra egy ötpontos javaslatot... hogy lehet a gyermekvédelmi rendszert kicsit jobbá tenni. Senkit nem érdekelt..."

- mondta, kiemelve a társadalmi viták fontosságát és a politikai folyamatokba való aktív beavatkozás szükségességét.

Legfrissebb