0279 Ugrás a tartalomra

USA: tovább nőtt az öngyilkosságok száma

Az esetek 80 százalékát a férfiak teszik ki.

Kép forrás: Freepik

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési központja által előzetesen közzétett adatok szerint közel 50 ezer ember vetett véget az életének a tavalyi évben.


A jelentés szerint 49 449 ember halt meg öngyilkosságban, amely összességében 2,6 százalékos növekedést jelent a 2021-es adatokhoz képest. A nemeket illetően a férfiak(39 255) lényegesen nagyobb számban követtek el öngyilkosságot, mint a nők (10 194). - írja a Christian Post.

"A férfiak teszik ki a társadalom 50 százalékát, és az öngyilkosságok 80 százalékát"

- áll a CDC előzetes jelentéseiben, amelyet az eddig átvizsgált halotti bizonyítványok adatai alapján tettek közzé.

Korosztály tekintetében a legtöbb öngyilkosságot a 25-44 éves korosztályon belüli egyének (15 632) követték el.

Öngyilkossági adatok a CDC jelentései alapján


Daniel Huerta, a Focus on the Family evangélikus egyházi szervezet szülői és ifjúsági kezdeményezésének alelnöke szerint az öngyilkosságok növekvéséhez nagyban hozzájárul az olyan dolgokhoz való hozzáférés, és az azoknak való kitettség, amelyek ( egy bibliai utalással élve) az "emberek alapvető szomjúsága ellen hatnak"

"A gyerekek nem tanulnak meg veszíteni, kudarcot vallani és a gyengeségeik ellenére is kitartani, mert azt mondják nekik, hogy az élet a boldogság és az önmegvalósítás hajszolásáról szól, amely csak kielégületlenséget és ürességet hoz létre az emberekben"

- fejtett ki véleményét.

Véleménye szerint erre a szomjúságra a válasz Jézus Krisztus, aki ezen állítását a Bibliából vett idézetekkel is alátámasztotta, de a társadalom elmondása szerint továbbra is nélkülözni próbálja Istent, pedig ő lehetne a megoldás a problémáikra.Legfrissebb