Ugrás a tartalomra

USA: több száz Bibliát gyújtottak fel egy gyülekezet előtt

Ráadásul húsvét vasárnap reggelén.

Az utánfutón nagyjából kétszáz Biblia lehetett. - Kép forrása: Greg Locke - Facebook

Körülbelül 200 Bibliát gyújtottak fel egy Tennessee állambeli gyülekezet bejárata előtt húsvétvasárnap reggelén.

A Wilson megyei sheriff hivatal közleményben erősítette meg az esetet, megjegyezve, hogy a tisztviselők néhány részletet visszatartanak, hogy "megőrizzék a folyamatban lévő nyomozás integritását".

A felgyújtott utánfutót a Global Vision Bible Gyülekezet bejárata előtti kereszteződésben hagyták. Az esetre a gyülekezet vezető lelkésze, Greg Locke is reagált.

"Ma reggel 6:00-kor a biztonsági kameráink rögzítették, amint egy férfi egy utánfutót rakott le a kereszteződés közepén, ezzel elzárva a gyülekezetünkhöz vezető utat"

- írta Locke.

"Ezután kiszállt, és felgyújtott egy egész, Bibliákkal teli utánfutót a gyülekezetünk előtt".

Locke szerint a gyújtogatás "100 százalékban a gyülekezet ellen irányult".

"Az hogy elállta a bejáratot, és a tény, hogy egy egész rakomány Bibliát tett elénk, eléggé meggyőző bizonyíték arra, hogy egészen biztosan ellenünk irányult"

- mondta.

"Nem állított meg, és nem is fog megállítani minket. Telt házunk volt, és csodálatos istentiszteletet tartottunk"

- jelentette ki Locke.

"Ha azt hiszitek, hogy a kereszténységet nem támadják jobban, mint valaha az Egyesült Államokban, akkor nem figyeltek eléggé. Ki kell húznotok a fejeteket a homokból."

- jelentette ki Locke a húsvétvasárnapi istentiszteleten.

A gyújtogató valószínűleg a Locke által megrendezett "égetési ceremóniákra" adott válaszul hajtotta végre a gyujtogatást, anelyeken a lelkész arra buzdította a gyülekezet híveit, hogy égessék el az Ouija táblákat, a Harry Potter és Twilight könyveiket és más, okkultizmushoz köthető tárgyaikat, mondván, hogy azok

"tele vannak varázslatokkal, démonizmussal és okkultizmussal"

- számolt be a Newsweek.

Locke a gyülekezetnek elmondta, hogy a rendőrség közölte, hogy az ügybe az FBI-t is bevonták, mert a Bibliák elégetését gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják.

(Faithwire, CP)

Legfrissebb