Ugrás a tartalomra

USA: kötelezővé tennék az iskolákban a magzat fejlődését bemutató animációt

Eddig 3 államban terjesztették elő az életvédő törvényjavaslatot.

Baby Olivia a várandósság 38- hetében. Kép forrása: YouTube, Live Action

Néhány államban nemrégiben egy olyan életpárti törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely előírná, hogy egy olyan videót mutassanak be a diákok számára, amely az emberi magzat fejlődését ábrázolja.


A "Baby Olivia" törvényjavaslat előírná, hogy a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak az egészségügyi oktatás keretében levetítsék a Live Action nevű életvédő szervezet által készített, orvosilag pontos videót a magzati fejlődésről a megtermékenyítés pillanatától egészen a születésig.

Doug Burgum, Észak-Dakota kormányzója tavaly írta alá azt a törvényt, amely előírja, hogy a "Baby Olivia" vagy azzal egyenértékű videótartalmat kell vetíteni az ország állami iskoláiban.

Eddig a Kentucky képviselőház tagjai, valamint a nyugat-virginiai és az iowai szenátus tagjai terjesztették elő a törvényjavaslatot.

"A törvényjavaslat biztosítja, hogy gyermekeinknek az emberi fejlődéssel kapcsolatos alapvető tényeket nagyon közérthető módon tanítsuk meg"

- mondta Anne Osmundson republikánus iowai képviselő a videóról.

"Ez tudományos információ, az alapvető biológia tanítása a gyermekeinknek. És segít megválaszolni az élet egyik legnagyobb kérdését: honnan jöttem?"

- mondta.

A videó bemutatja azt a figyelemre méltó fejlődést, amely az anyaméhben zajlik le a várandósság során, ahogyan a megtermékenyített petesejt egy dobogó szívvel, agyhullámokkal, ujjakkal és lábujjakkal rendelkező csecsemővé cseperedik.

A Live Action szerint a Baby Olivia videót "tudományos pontossággal" készítették, amelyet akkreditált orvosi szakemberek ellenőriztek.

Az animációt megjelenése óta több mint 30 milliószor nézték meg, azonban Lila Rose, a Live Action alapítója azt állította, hogy a TikTok 2022-ben betiltotta a Baby Olivia reklámjait, míg a Planned Parenthood nevű abortuszszolgáltató részére több mint 80 ezer dolláros reklámot engedélyezett.

"Keményen dolgozunk azon, hogy elérjük a fiatalokat, hogy leleplezzük az abortuszipart, és felfedjük az új élet szépségét a megtermékenyítés pillanatától kezdve. Minél tovább próbálnak bennünket elhallgattatni a TikTok-on, annál több életet veszítünk el az abortusz miatt. A cenzúrának véget kell vetni"

– mondta Rose.

Természetersen akadtak kritikusok is, Molly Buck, demokrata iowai képviselő szerint a "Baby Olivia" videó "szándékosan félreértelmezi a megtermékenyítés idővonalát, a magzati szívverés idővonalát és más orvosi tényeket a magzati fejlődésről" mondván, hogy:

"Az a kérdés, hogy mikor kezdődik az élet, mélyen személyes kérdés, amely egyénenként eltérő lehet."

Dr. Kathi Aultman szülész-nőgyógyász, más szülész-nőgyógyász és egészségügyi szakemberekkel együtt azonban megerősítette, hogy a videó pontos.

"Olivia elhúzza a függönyt az anyaméh felett, így reális bepillantást nyerhetünk a benne fejlődő kisbaba életébe. Nyugdíjas szülész-nőgyógyászként azt kívánom, bárcsak a betegeim számára is elérhető lett volna ez a videó"

- mondta.

A Live Action más törvényhozókat is arra ösztönöz, hogy tegyék a "Baby Olivia" videót az államuk oktatási tantervének részévé.

"Egyre több fiatal hiszi, hogy a méhben lévő gyermek nem emberi lény, hanem egyszerűen csak "szövet" vagy "sejtcsomó", és számtalan iskola még mindig a Planned Parenthood markában van"

- olvasható a Live Action honlapján.

(CBN)

Legfrissebb