Ugrás a tartalomra

USA: keresztény hitük miatt vettek el egy gyermeket a szülőktől

Heti 2-3 órára láthatták a gyermeket.

Mary és Jeremy Cox - Kép forrása: CBN

Keresztény szülők a legfelsőbb bíróság segítségét kérik miután a nemi diszfóriával küzdő gyermeküket elvették tőlük - számol be a CBN.


Mary és Jeremy Cox az Indiana állambeli szülők az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának közbenjárását kérik, miután az állam gyermekvédelmi hivatala elvette tőlük a nemi zavarokkal küzdő gyermeküket a nemi identitásról vallott bibliai meggyőződésük miatt.

"Amikor a fiunkat eltávolították, olyan volt, mintha valaki kihúzta volna alólunk a szőnyeget"

- osztotta meg Jeremy egy videóüzenetben.

"Apaként úgy gondolom, hogy az egyik fő célom az, hogy a gyermekeim biztonságban legyenek, és ezt nem tudom megtenni, amikor az állam bejön a házunkba, és elveszi a gyerekeinket, mert nem tudjuk jó lelkiismerettel megerősíteni a transznemű ideológiáját".

Az Indiana Family Institute (IFI) szerint 2021 júniusában az Indiana Department of Child Services (DCS) vizsgálatot indított otthonukban, mert nem a gyermek által választott névvel és névmással emlegették fiukat, és keresztény hitük miatt nem támogatták gyermekük lányként való azonosítását.

A DCS sürgette a gyermek otthonából való eltávolítását, azzal érvelve, hogy

"úgy érezzük, hogy ebben a helyzetben ennek a gyermeknek olyan otthonra van szüksége, ahol nem mondják meg neki, hogyan gondolkodjon és hogyan érezzen. Viszont elfogadják olyannak, amilyen."

Az eljáró bíróság eltávolította Coxék fiát az otthonból, és megtiltották neki, hogy a nemről és a nemiség témájáról beszéljenek vele - írja a Cox ügyét támogató IFI.


A bírósági dokumentumok azt állítják, hogy a gyermeket részben azért emelték ki otthonából, mert súlyos étkezési zavara volt, amely súlyosbodhatott volna, ha hazatér, bár a DCS önként elutasított minden olyan vádat, miszerint Mary és Jeremy bántalmazta vagy elhanyagolta a gyermeküket,

az Indiana állambeli fellebbviteli bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, amely szerint a szülők vallási oktatásának korlátozása az állami és szövetségi alkotmányok alapján megengedett volt.

A házaspár csak heti 2-3 órára találkozhat a gyermekkel, de minden más kapcsolattartást korlátoztak.

Coxék az indianai legfelsőbb bírósághoz fordultak, hogy vizsgálja felül az ügyüket, de az elutasította, ezért most az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának beavatkozását kérik.

"Döntő fontosságú, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága korrigálja ezt a szörnyű bírói tévedést, különben az Egyesült Államokban mindenhol a szülők jogai veszélybe kerülnek az ügy miatt"

- olvasható az IFI közleményében.

A fiú idő közben nagykorúvá vált, ezért dönthet úgy, hogy nem tér haza, de Coxék továbbra is attól tartanak, hogy az állam "beavatkozhat a többi (kiskorú) gyermekük gondozásába és felügyeletébe is." - áll a beadványban.

Legfrissebb