Ugrás a tartalomra

USA felfüggesztette az izraelnek szánt katonai szállítmányokat? - Megyeri Jonatán

A Világnézet című műsorunkban Megyeri Jonatán beszélt a volt iráni elnök magyarországi látogatásáról és arról, hogy valojában kik a palesztinok.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Megyeri Jonatán rabbi, a Neokon főszerkesztője beszélt a legaktuálisabb geopolitikai kérdésekről, különös tekintettel Izrael aktuális helyzetére és a nemzetközi diplomácia viharos vizeire.

Mahmoud Ahmadinezsád magyarországi látogatása és annak következményei

Mahmoud Ahmadinezsád volt iráni elnök hírhedt antiszemita kijelentéseiről és Irán terrorista hálózatának kiépítéséről. Ahmadinezsád nyíltan hirdette, hogy "el kell törölni Izraelt a föld színéről", és azzal vált hirhedté, hogy Amerikát "nagy sátánnak, Izraelt a kis sátánnak" nevezte.

Megyeri rámutatott, hogy az iráni sajtóból kellett megtudniuk, hogy Ahmadinezsád Magyarországon tartózkodik, és hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hívta meg előadást tartani. Ezt Megyeri rendkívül felháborítónak tartotta, és hangsúlyozta, hogy az NKE-nek el kellene magyaráznia, miért pont egy terrorista vezért hívtak meg környezetvédelmi témában.

"Felháborító, hogy egy presztízes egyetem meghívására jött ide a volt iráni elnök"

- emelte ki Megyeri Jonatán.

A nemzetközi diplomácia és Izrael támogatottsága:
Az ENSZ-ben történt szavazások és Izrael nemzetközi támogatottságával kapcsolatban a beszélgetés során hangsúlyozták, hogy Magyarország a többi országgal szemben kiáll Izrael mellett.

"Magyarország és Csehország voltak az egyetlen európai országok, amelyek Izrael mellett szavaztak az ENSZ-ben"

- részletezte Megyeri Jonatán, valamint hozzátette:

"Ez nem magától értetődő abban a tekintetben, hogy ha körülnézünk a világban, nagyon kevés ország rendelkezik olyan morális gerinccel, mint Magyarország."

- fejtette ki véleményét Megyeri.

Kik a Palesztinok?
Megyeri Jonatán szerint Palesztina, mint önálló ország, nem létezik. A palesztin államiság kérdése az ENSZ-ben is vitatott téma, és jogilag sem lehetséges addig elismerni egy országot, amíg annak földrajzi határai nincsenek egyértelműen meghatározva. A palesztinok kifejezés elmondása szerint a modern időkben vált ismertté, Yasser Arafat és a Szovjetunió közreműködésével. A palesztin kifejezést eredetileg a rómaiak használták a második században, amikor kiűzték a zsidókat a Szentföldről, hogy eltöröljék a zsidó vonatkozásokat.

"Palesztina nincs. Nincs ilyen ország, hogy Palesztina."

- emelte ki Megyeri Jonatán.

Legfrissebb