Ugrás a tartalomra

USA: ezt gondolják az emberek a gyermevállalásról és a vallásról

Úgy tűnik, a munka fontosabb számukra.

Photo by Hollie Santos / Unsplash

Az amerikaiak kevesebb mint fele tartja már "nagyon fontosnak" a vallást és a gyermekvállalást, és bár a legtöbben elégedettek a gazdaság helyzetével, mégis aggódnak a gyermekeik jövőjéért. - derül ki az NBC News/Wall Street Journal új közvélemény-kutatásából.

A felmérést, amelyben 1000 felnőtt ember vett részt, Jeff Horwitt, a Hart Research Associates demokrata párti közvélemény-kutató végezte a Public Opinion Strategies republikánus céggel együttműködve, és a hibahatár +/- 3,1%.

A tanulmány kiemeli többek között, hogy az amerikaiak megosztottak abban, hogy milyen értékeket helyeznek előtérbe, mind generációs, mind pártvonalak mentén.

A felmérésben tárgyalt értékek közül a "kemény munka" a legfontosabb.

A felmérésben részt vevő amerikaiak közel 90 százaléka "nagyon fontosnak" tartja a "kemény munkát", (ez az arány 1998-ban 83 százalék volt, amely 2019 augusztusára 89 százalékra nőtt). További értékek, amelyek fontossága nőtt az amerikaiak körében, a közösségi szerepvállalás (47 százalékról 62 százalékra) és a pénz (31 százalékról ról 41 százalékra). A toleranciát 80 százalék jelölte meg nagyon fontosnak.

A vallást nagyon fontosnak nevező arány viszont az 1998-as adatok szerinti 62 százalékról 48 százalékra csökkent.

A millenniumi vagy Z generációhoz tartozó (18-38 éves) válaszadók mindössze 30 százaléka nagyon fontosnak a vallást vagy az istenhitet, míg az 55 év felettiek 67 százaléka ért egyet ezzel.

A 38 év alatti válaszadók többsége nem tartja nagyon fontosnak a gyermekvállalást, az 55 év felettiek 54 százalékával szemben. Összességében az amerikaiaknak csak 43 százaléka tartja nagyon fontosnak a gyermekvállalást, ami a két évtizeddel ezelőtti 59 százalékhoz képest csökkenést jelent.

Azok aránya, akik a "hazaszeretetet" nagyon fontosnak tartják, ugyanebben az időszakban 70 százalékról 61 százalékra csökkent. A fiatalabb korosztály mindössze 42 százaléka tartja a hazaszeretetet "nagyon fontos" értéknek, míg az 55 év felettiek 79 százaléka szerint a hazaszeretet "nagyon fontos".

"Egy olyan Amerika van kialakulóban, ahol az olyan kérdések, mint a gyerekek, a vallás és a hazaszeretet sokkal kevésbé fontosak"

- mondta Bill McInturff, a Public Opinion Strategies republikánus közvélemény-kutatója az NBC Newsnak.

"És Amerikában a feltörekvő generáció az, amelyik eldönti, merre halad az ország".

- jegyezte meg McInturff.

(Christian Post)

Legfrissebb