Ugrás a tartalomra

USA: a Z generációs szavazók közel fele szimpatizál a Hamásszal

Többségük úgy véli, hogy Izraelnek nincs joga a létezéshez.

Palesztin zászlókat tartó emberek tüntetnek a washingtoni külügyminisztérium előtt október 8-án. Kép forrása: Ali Khaligh/Getty

A Z generációs szavazók közel fele szimpatizál a Hamásszal, és egyharmaduk szerint Izraelnek nincs joga nemzetként létezni - derült ki a Summit.org/RMG Research közelmúltban végzett felméréséből.

A peszách első napján közzétett felmérés bemutatta a megdöbbentő különbséget az összes amerikai szavazópolgár és a Z generációs szavazók (1997 és 2012 között születettek) véleménye között.

A felmérésben arról kérdezték a válaszadókat, hogy szerintük "Izrael gazdagsága és katonai ereje igazságtalanná teszi-e a Hamász elleni kampányát?".

Míg a választók többsége (58 %) úgy véli, hogy Izrael kampánya "igazságos" és csupán 21 százalékuk gondolja igazságtalannak -, addig a 18-24 éves szavazóknak csak 42 százaléka véli úgy, hogy Izrael Hamász elleni kampánya igazságos. A 18-24 éves szavazók többsége úgy véli, hogy Izrael Hamász elleni kampánya igazságtalan.

Míg az összes választópolgár többsége (81 %), (beleértve a Z generációs szavazókat is,) egyetért azzal, hogy az amerikai kormány terrorista csoportnak minősíti a Hamászt, addig a Z generációs szavazóknak csak 61 százaléka ért egyet ezzel.

Továbbá a Z generációs szavazók egyharmada úgy véli, hogy Izraelnek nincs joga nemzetként létezni.

A teljes népesség körében mindössze tíz százalék vallja ugyanezt az érzést, ami jól mutatja az amerikai fiatalok radikalizálódását.

A teljes felmérést március 20-21-én, 2024. március 20-21-én végezték 1003 regisztrált szavazó körében. A felmérés hibahatára ± 3,1 százalék.

(Breitbart)

Legfrissebb