Ugrás a tartalomra

USA: a középiskolás lányok tizede kisérelt meg öngyilkosságot 2021-ben

Az Egyesült Államokban a középiskolások körében az elmúlt évtizedben nőtt a rossz mentális egészség, az öngyilkossági gondolatok és kísérletek száma.

Photo by Stefano Pollio / Unsplash

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) szerint az Egyesült Államokban a középiskolások körében az elmúlt évtizedben nőtt a rossz mentális egészség, az öngyilkossági gondolatok és kísérletek száma, és a lányok több mint fele küzd "tartós szomorúsággal vagy reménytelenséggel".

A CDC megállapításait az egészségügyi ügynökség serdülő- és iskola-egészségügyi részlege által készített legfrissebb ifjúsági kockázati magatartásfelmérés tükrözi. A jelentés a serdülők egészségével és jóllétével kapcsolatos tendenciákra világít rá az amerikai középiskolások országosan reprezentatív mintáján kétévente gyűjtött adatokat alapul véve.

"A rossz mentális egészség és az öngyilkossági gondolatok és viselkedés szinte valamennyi mutatója nőtt 2011 és 2021 között. Nőtt azoknak a diákoknak az aránya, akik tartósan szomorúságot vagy reménytelenséget éreztek, komolyan fontolgatták az öngyilkossági kísérletet, öngyilkossági tervet készítettek és öngyilkossági kísérletet kíséreltek meg"

- áll a jelentésben.

"Az öngyilkossági kísérlet során megsérült diákok aránya nem változott"

-írták.

A női tanulók közel 60 százaléka tapasztalta nagyobb valószínűséggel ezeket az érzéseket, őket követték a spanyolajkú és több rasszból származó diákok, akik nagyobb valószínűséggel tapasztalták ezeket az érzéseket, mint az ázsiai, fekete és fehér diákok.

A kutatók megállapították, hogy megnőtt azon diáklányok aránya, akik komolyan fontolgatták az öngyilkossági kísérletet, öngyilkossági tervet készítettek és öngyilkosságot kíséreltek meg. A női tanulók mintegy 10 százaléka kísérelt meg öngyilkosságot, holott például 2021-ben a tanulóknak csak 3 százaléka kísérelt meg öngyilkosságot.

A jelentés hozzátette, hogy az LMBT-identitású vagy azonos nemű kapcsolatban élő diákok közel 70%-a számolt be szomorúság vagy reménytelenség érzéséről, így ők a legveszélyeztetettebb diákkategória.

(Christian Post)

Legfrissebb