Ugrás a tartalomra

Humanoid robotok lesznek a jövő vezérigazgatói?

Nekik ugyanis nincs szükségük pihenésre.

. Mika, a humanoid robot, a Dictador nevű cég társ-vezérigazgatója. - Kép forrása: Youtube/Reuters

Mesterséges intelligencia alapú humanoid robot lett egy lengyel italgyártó cég társ-vezérigazgatója. Mika-nak ugyanis nincs szüksége szabadnapra, így a hét minden napján a nap huszonnégy órájában dolgozhat- számol be az index.

Mika, a Dictador nevű lengyel italgyártó cég társ-vezérigazgatója a Reutersnek adott interjúban számolt be a cégnél végzett tevékenységeiről.

A humanoid robot feladatai közé tartozik a potenciális vevők felkutatása, de ő választja ki azokat a művészeket is, akik a palackokat tervezik a rumgyártó cég részére.

"Döntéseim kiterjedt adatelemzésen alapulnak, amit összehangolok a vállalat stratégiai célkitűzéseivel. Döntéseim mentesek a személyes elfogultságtól, így biztosítva az elfogulatlan stratégiai döntéseket, amely az adott szervezetek érdekeit helyezi előtérbe"

- fogalmazott a robot az Insider beszámolói szerint.

A vállalat azonban kihangsúlyozta, hogy lényegesebb kérdésekben továbbra is az emberek döntenek majd.

Mika, a mesterséges intelligencia alapú humanoid robot, a Dictador nevű lengyel italgyártó cég társ-vezérigazgatója.

A Dictadoron kívül más cégek is próbálkoznak már a humanoid robotok alkalmazásával, tavaly például a Tang Yu nevű kínai játékipari cég leányvállalata, a Fujian Netdragon nevezett ki vezérigazgatónak egy MI-alapú virtuális humanoid robotot.
Legfrissebb