Ugrás a tartalomra

Krausz Tamás: Ruszofóbia napjainkban

Krausz Tamás Oroszország szakértővel visszatekintettünk arra a tényre, hogy a Második Világháború után a régi ruszofób előítéleteket egy időre fel kellett adni.

Az oroszok mindig látták, hogy van irányukban egy indokolatlan elvetés a Nyugat részéről, pedig ők mindig meg akartak felelni. Ha sikerült utolérni a Nyugatot, akkor pedig felmerült a konkurencia problémája. A kommunizmus sem a Nyugat szája íze szerint játszódott le.

Oroszország nem magát izolálja, hanem őt zárják ki, amit végül sokszor előnnyé formál. Természetesen ezen tapasztalatok miatt van bennük egy nagy adag sértődöttség.

Krausz Tamás nem látja Oroszországot egy terjeszkedő hatalomnak. Orosz szempontból nézve a Nyugat terjeszkedik ővele szemben. Az ő biztonsági érdekeit nem veszi figyelembe.

Szakértőnk visszaemlékezett arra, hogy: "Az orosz és ukrán embereket egyetemi körökben nem tudtuk megkülönböztetni, mivel ők maguk sem beszéltek erről."

"Nem tudok történelmi példát mondani, amikor a Nyugat így összezárt volna egy háborúzó országgal szemben, beleértve a náci Németországot. A liberalizmus árulása ez, ami napjainkban tapasztalható. Elárulják saját antirasszista tételeiket"

- fogalmazott Krausz Tamás.

A Svédországban a balalajkát is betiltották, egyetemistát rúgtak ki az egyetemről a neve miatt, Németországban külön rendőri állomány van, hogy felügyelje a szovjet emlékműveket.

Legfrissebb