Ugrás a tartalomra
MajomhimlőWHOLGBTQHírek

A majomhimlő miatt kéri a WHO, hogy a meleg férfiak ne váltsanak gyakran partnert

Photo by Martin Sanchez / Unsplash

A majomhimlő miatt kéri a WHO főigazgatója, hogy a meleg férfiak ne váltsanak gyakran partnert.

A WHO főigazgató felszólított a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiakat, hogy a globális vészhelyzet közepette kevesebb személlyel létesítsenek szexuális kapcsolatot.

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője azt tanácsolta a majomhimlő terjedésének kitett férfiaknak, hogy „egyelőre” csökkentsék a szexuális partnereik számát, miután az ENSZ-ügynökség globális vészhelyzetnek nyilvánította a több országban egyre fokozódó járványkitöréseket - írta meg az Index.

A májusban kitört járvány eddigi eseteinek 98 százaléka a homoszexuális, biszexuális és más, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak körében fordult elő. Emiatt pedig a főigazgató arra szólította fel az ilyen szexuális irányultságú férfiakat, hogy tegyenek lépéseket a védekezés érdekében.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz főigazgató azt is elmondta: „A fertőzötteknek el kell szigetelődniük és kerülniük kell a szoros fizikai érintkezéssel járó összejöveteleket, míg az embereknek meg kell szerezniük az új szexuális partnerek elérhetőségét arra az esetre, ha később nyomon kell követniük a betegséget”

A WHO tisztviselői ezek után azt is hangsúlyozták, hogy a majomhimlő bárkit megfertőzhet, aki szoros kapcsolatba kerül egy beteggel vagy annak fertőzött ruházatával vagy ágyneműjével. Az egészségügyi ügynökség figyelmeztetett, hogy a betegség súlyosabb lehet a veszélyeztetett csoportokban, például a gyermekek vagy a terhes nők körében.

(Index)

Legfrissebb