Ugrás a tartalomra

Istentől kért segítséget a képviselőnő: gyermeke életben maradt az orvosi diagnózis ellenére

„A babád meg fog halni.”

-ezekkel a szavakkal kellett szembesülnie Jaime HerreraBeutlernek, Washington republikánus képviselőjének néhány nappal azután, hogy nyilvánosan bejelentette: gyermeket vár.

Beutler születendő gyermekénél a terhesség 22. hetében Potter-szindrómát diagnosztizáltak, mely a vese teljes vagy részleges hiányával, az anyánál pedig a magzatvíz hiányával jár (ami más súlyos következmények mellett például a tüdő fejlődésének akadálya).

A képviselőnő 8 év után a CBN-nek adott interjút.

"Emlékszem, a kórteremben hirtelen teljes lett a csend"

-számolt be Beutler arról, hogy mi történt amikor szembesítették a helyzettel.

Az ultrahangot végző szakember közölte vele, hogy a gyermeknek nincsenek veséi. Beutler azonnal tudta, hogy a helyzet szörnyű, de ezt a kezdeti sokk elnyomta.

„Nem tudtam, hogy ez egészen pontosan mit jelent, csak azt, hogy valami nagyon rosszat.”

-mesélte.

„A babájának nincsen veséje, ami azt jelenti, hogy magzatvíz sincs, ami pedig azt jelenti, hogy a baba meg fog halni. Nincs esély arra, hogy ez a gyermek életben maradjon. Még soha egyetlen baba sem élt túl ilyet”

– közölték vele az orvosok.

Az orvosok elmagyarázták neki, hogy ebben a helyzetben a legtöbb nő abortuszt kér és neki is ezt tanácsolták.

Beutler azonban ebbe nem törődött bele, elhatározta, hogy Istenhez fordul és imában kér segítséget, hogy mutassa meg mit lépjen a kialakult helyzetben, mert tudta, hogy az abortusz nem egy járható út. Az zakatolt benne, hogy „akarom ezt a babát és nem akarok véget vetni az életének!”

A diagnózis utáni napon Beutlers és a férje kaptak egy keresztény körüzenetet, ami pont Jézus természetfeletti gyógyító erejéről szólt. „5 különböző igerészt küldtek el, mindegyik a gyógyulásról szólt. Arról, hogy Jézus hogyan gyógyított meg embereket, akiknek bizonyos esetekben meg kellett küzdeniük a gyógyulásukért.”

Azt érezték, hogy Isten azt mondja nekik, harcoljanak meg a gyermekükért.

Hivatalát töltő képviselőként nyilatkozatban közölte az emberekkel a helyzetüket, hogy orvosi megoldás nem létezik még a Potter-szindrómára, ezért azt kéri, hogy az emberek imádkozzanak csodáért.

A feladás helyett a harc mellett döntöttek és ebben Isten támogatását érezték.

A képviselőnő visszatért a Fehér Házba dolgozni és azt vette észre, hogy a kongresszus minden tagja (demokraták és republikánusok egyaránt) támogatásukról biztosítják őt, többen történeteket meséltek neki a személyes veszteségeikről és esélyeikről.

Beutlernek és babájának története a címlapokra került és rengetegen keresték fel a saját történetükkel. Valaki azt tanácsolta neki, hogy kérje meg orvosát: fecskendezzenek sóoldatot a baba mellé. Mikor Jaime megkérte erre orvosát, ő azt mondta, ilyet nem tesznek, mert úgysem segítene. Végül Beutler talált egy orvost, aki diagnosztikai indokkal beadta az injekciót neki.

Az ezt kísérő ultrahang vizsgálat egészen elképesztő volt: „figyeltük, ahogy az első folyadékmennyiség beáramlik.Láttuk, amint a baba kinyitja a száját és lenyeli a folyadékot, a tüdeje pedig elkezdte a légzést gyakorolni.”

Ahogy nézte a lányát a monitoron, a szíve örömmel telt meg és megerősödött a hite abban, hogy az eljárás működni fog. És a többször megkapott injekció valóban működött is, annyira, hogy a szindrómával járó testi rendellenességek közül többet is orvosolt.

Abigél, mikor megszületett, azonnal felsírt, ami reményt adott a szülőknek és az orvosoknak is, hogy minden rendben van, a tüdeje működik.

A kisgyermek első néhány éve természetesen nem volt zökkenőmentes. Mivel a veséi nem fejlődtek ki, az első két évében dialízisre kellett vinni őt. Az édesapja félbehagyta jogi tanulmányait, hogy segíthesse kislányát, később pedig a saját veséjét adta oda neki.

De amit kértek, meglett: Abigél már nyolc éves múlt, ragyogés dacol minden kihívással.

A képviselőasszony azóta is kiáll a hasonló kihívásokkal küzdő családok mellett, a kezelés pedig azóta is esélyt ad más életképtelennek nyilvánított gyermekek életben maradására. Beutler a hasonló helyzetben lévőknek pedig azt üzente a beszélgetés végén, hogy „ne add fel, hanem küzdj a gyermekedért!”

Vida Zsanett / CBN News

Legfrissebb