Ugrás a tartalomra

Ukrajna: Soha ilyen közel nem voltunk az eszkalációhoz? - Kiss Rajmund

A Világnézet című műsorunk legfrissebb adásában Kiss Rajmund beszélt David Pressmann beszédéről és az oroszországi választásokról.

Kiss Rajmund

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Kiss Rajmund, a Matthias Corvinus Collegium diplomáciai műhelyének vezetője beszélt az amerikai-magyar kapcsolatok jelenlegi állapotáról, valamint a nemzetközi politikai viszonyokról.

Amerikai-magyar kapcsolatok:
Az amerikai nagykövet, Pressman úr beszéde a NATO-csatlakozás 25. évfordulóján szakértőnk véleménye szerint nem volt diplomatikus, hiszen kritikával illette Magyarországot. Kiss Rajmund szerint a diplomácia az alkalmazkodás művészete, amihez nem illik a fogadó ország kormányának bírálata.

"Semennyire nem diplomatikus, hogy egy nagykövet bírálja a fogadó ország kormányát"

- mondta Kiss Rajmund.

Franciaország és Macron politikája:
Macron elnök harcias retorikája és a nyugati országok katonai támogatása Ukrajna számára Kiss szerint ellentmondásos. Szakértőnk hangsúlyozta, hogy a francia elnök korábban párbeszédet folytatott Putyinnal, de álláspontja azóta jelentősen megváltozott.

"Miért kell provokálni a világ legnagyobb országát?"

- tette fel a kérdést Kiss Rajmund, utalva Franciaország és más országok politikájára.

Oroszországi választások:
A részvételi arány magas volt, és Putyin újból bizalmat kapott. Kiss Rajmund szerint ez a stabilitás fontosságát mutatja, annak ellenére, hogy sokan kritizálják az orosz választási rendszert.

"Több, mint 70 százalékos részvétel volt... Egyik ismerősömnek se mondták, hogy kire szavazzon"

- részletezte Kiss Rajmund az oroszországi választásokkal kapcsolatban.

Legfrissebb