Ugrás a tartalomra

Több mint kétezren keresztelkedtek meg Oklahomában a hétvégén

Több, mint nyolcvanezren nézték végig az eseményt.

CBN.com

A Life.Church gyülekezet a hétvége folyamán több mint kétezer embert keresztelt meg, amelyre az egyház több mint negyven campusán került sor.

Az oklahomai megagyülekezet vasárnapi istentisztelete dicsőítéssel és istentisztelettel kezdődött, majd pedig több mint 80 ezer résztvevő nézte végig, ahogy az emberek nyilvánosan vallást tesznek Jézus Krisztus mellett.

A fiataloktól az idősekig sokan tették meg a hit lépését az egyház által használt nagy létesítmény medencéjében, míg mások a kampuszokon keresztelkedtek meg. Néhányan még a fürdőkádjukban is megkeresztelkedtek, amint az a korábban rögzített videókból is kiderül.

"Ha megragadhatok egy pillanatot, hogy kifejezzem szeretetemet a gyülekezeti családunk iránt, és csak annyit mondhatok azoknak, akiket ma megkeresztelkedtek, hogy dicsérjük Istent Jézus munkájáért az életükben"

- mondta utána a Life.Church alapítója.

"Isten ereje megmozdult"

- hangsúlyozta a pásztor.

"Nem az ébredésért imádkozunk. Épp egy ilyen közepén vagyunk. Hálát adok Istennek azért, amit tesz."

- mondta a lelkész.

Amint arról a CBN News beszámolt, idén nyáron megszaporodtak a tömeges kereszteléseket tartó gyülekezetek.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, júniusban az Oceans Church szervezte meg a Baptize SoCal-t - egy olyan eseményt, amelyet "a történelem legnagyobb vízkeresztségeként" hirdettek. Több mint 280 gyülekezet és 8000 résztvevő nézte végig, ahogy 4 166 ember özönlött a Pirates Cove partjára, hogy pünkösd vasárnap kijelentse új életet kezd Krisztusban.

Egy hónappal később a Harvest Christian Fellowship idősebb lelkipásztora, Greg Laurie is hatalmas vízkeresztségi eseményt tartott, ahol 32 500 ember gyűlt össze, és 6794-en tettek nyilvános nyilatkozatot arról, hogy életüket Jézus Krisztusnak szentelik.

Legfrissebb