Ugrás a tartalomra

Újabb keresztényeket tartóztattak le Kínában

Az egyház szerint az állam ártatlan embereket tartóztatott le.

Photo by Arthur Wang / Unsplash

A kínai közbiztonsági erők megrohamozták és megzavarták a Shengjia egyházközség oktatási központját, és letartóztatták Deng Yanxiang lelkészt és három munkatársát, akiket most hivatalosan "illegális üzleti tevékenységgel" vádolnak - jelentette a ChinaAid amerikai székhelyű csoport.

A helyszíni források beszámolója szerint aznap a keresztények éppen az iskolai napra készültek, amikor egy jelentős rendőrökből, nemzetbiztonsági ügynökökből, illetve vallási ügyek hivatalának és a közösségirányítási hivatal munkatársaiból álló erő vonult be a létesítménybe.

Alapos házkutatást tartottak, lefoglalták az összes oktatási felszerelést, majd őrizetbe vették a templom lelkipásztorát és három munkatársát. Az őrizetbe vett személyeket az állítólagos fogva tartási idő letelte után sem engedték szabadon. Ehelyett továbbra is letartóztatásban vannak, "illegális üzleti tevékenység" gyanújával tartják őket fogva.

A letartóztatottak között van Zhu Longjiang, akinek felesége a közösségi médiában osztotta meg családja gyötrelmeit.

Zhu szülei - magyarázta - állandó gondoskodásra szorulnak, és vágynak a fiuk hazatérésére.

"Imádkozunk az igazságért, és reméljük, hogy Guangdong tartomány Foshan város Shunde kerületének Közbiztonsági Hivatala hamarosan szabadon engedi a férjemet, hogy a szüleit szolgálhassa!".

– írta.

A Shengjia egyház közleményt adott ki, amelyben tagjai azonnali szabadon bocsátását követelte.

"Ők ártatlanok. Kedves, szerető és becsületes emberek"

– áll a közleményben.

"Aktívan részt vesznek a közszolgálatban. Kollégáik és szomszédaik körében nagy tiszteletnek örvendenek. A bűnüldöző szervek hatalmas társadalmi károkat okoztak azzal, hogy letartóztattak embereket anélkül, hogy különbséget tettek volna jó és rossz között".

– tették hozzá.

Ezek a letartóztatások újabb eszkalációt jelent a keresztény csoportok elleni folyamatos kínai fellépésben, amely Hszi Csin-ping miniszterelnök rendszere alatt fokozódott. – számol be a Christian Post.


Legfrissebb