Ugrás a tartalomra

„Ugyanaz a főnököm mind a két világban” – Balog Zoltán református püspök

„Ugyanaz a főnököm mind a két világban”, és az nem Orbán Viktor, hanem a Mindenható Isten – erről beszélt Balog Zoltán a Hit Rádióban. Mint elmondta, számára mind a közéleti tevékenység, mint az egyházi szolgálat közben ugyanazok a célok lebegtek a szemei előtt.

Azok a területek az életben, ahova a keresztények nem mennek be, oda bemennek mások, mert a világban nincs üres és semleges tér. Ezt vallotta Balog Zoltán akkor is, amikor rendszerváltáskor megismerte azt a fiatal, szabad és ígéretes mozgalmat, ami akkor formálódott Magyarországon. Feltett szándéka volt, hogy a kereszténység tanításait megismertesse az akkor még fiatal politikai elittel, és fogadó készségre talált.

„Azt gondolom kis részem van benne, hogy olyan politikusok állnak az ország élén, akik nem engedik, hogy a keresztény ellenes fősodor maga alá  gyűrje Magyarországot, legyünk hálásak érte és imádkozzunk értük”

-hangsúlyozta.

A kormány feladata a keretek biztosítása, az egyház szabadságának szavatolása. A politikának nem dolga, hogy megmondja a társadalomnak, mi a helyes út, azonban garantálnia kell az egyházak számára azt, hogy szabadon hirdethessék az evangéliumot. És ennél többet ne is várjunk a kormánytól és az államtól – fejtette ki a volt országgyűlési képviselő.

Emlékeztetett a püspök úr arra is, hogy már 2003-2004-ben az akkori református püspök ultimátumot kapott az oktatási minisztertől, hogy ha nem szentelnek fel homoszexuális papot, akkor megszüntetik az egyházi iskolák támogatását.

Amennyire ez mögöttünk van, éppen annyira vár ránk, ha egy más értékrenddel rendelkező formáció jut hatalomra.  – hívta fel a figyelmet Balog Zoltán.

Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nyugat-európai egyházak beadták a derekukat a homoszexuális propagandának, azt remélve, hogy ez modernizálja az egyházat és vonzóvá teszi az közösségeket a fiatalok körében is. Az egyház modernizálását a forma tekintetében támogatja, de az üzeneteknek a Bibliához hűnek kell maradniuk – emelte ki válaszában Balog Zoltán református püspök.

Legfrissebb