Ugrás a tartalomra

Ugandai terror: muszlim szélsőségesek halálra vertek egy evangelistát

Muszlimoknak hirdette az örömhírt egy rendezvényen.

REUTERS/JAMES AKENA

A Morning News beszámolói szerint muszlim szélsőségesek halálra vertek egy keresztény evangelistát, aki egy kelet-ugandai rendezvényen hirdette az evangéliumot.

A Kituuti városában tartott rendezvény után Philip Bere-t egy szemtanú beszámolói szerint a hazafele úton leszedték a kerékpárjáról, és egy nagyobb kővel agyonverték.

Az evangélista egyik segítője, Mudenya Sirasi is jelen volt amikor a férfit megtámadták. Elmondása szerint az eseményen több muszlim nő, és két fiatal muszlim férfi is elfogadta Jézust.- írja a The Christian Post.

"Hallottuk, ahogyan az emberek az út mindkét oldaláról azt mondják, hogy ’ők azok, akik megtérítették a társainkat. Nem élhetnek, meg kell ölni őket."

Bere-t a férfi elmondása szerint lerángatták a bicikliről, majd egy tompa tárggyal hátba vágták. Sirasi egy híd alatti alagútban rejtőzött el a támadók elől, ahonnan látta, hogy a támadók egy nagy kővel végzetes csapást mértek a barátjára. Sirasi a támadás után riasztotta a keresztényeket és a rendőrséget.

A gyülekezet egyik biztonsági okokból meg nem nevezett lelkésze elmondta, hogy a Katiryo Kibukuand-i rendőrörsön felvették a vallomásokat az evangélista meggyilkolásáról, és azt mondták, hogy már keresik a gyilkosokat.

Legfrissebb