Ugrás a tartalomra

UFO jelenségek: élőben közvetítették a meghallgatást

A törvényhozók szerint a hadsereg többet tud, mint amennyit elmond.

A haditengerészet pilótái által rögzített "Tic Tac" néven ismert videófelvétel egy pillanatképe - Youtube

Az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága szerdán élőben közvetítette három szemtanú vallomását az azonosítatlan légi jelenségekkel (UAP) kapcsolatos tapasztalataikról - írja a Napi.hu


A CBS News beszámolói szerint
David Grusch 14 évig szolgált hírszerző tisztként az amerikai légierőnél és a Nemzeti Földrajzi Hírszerző Ügynökségnél. Elmondása szerint a kongresszus és a végrehajtó hatalmi szervek évek óta  szándékosan visszatartják az azonosítatlan repülő objektumokkal kapcsolatos információkat.

A volt hírszerző két olyan vadászpilótával együtt jelent meg a képviselőház Felügyeleti Bizottságának nemzetbiztonsági albizottsága előtt, akik szintén első kézből tapasztaltak meg azonosítatlan égi jelenségeket. Grusch még a Pentagonnál dolgozott, amikor értesült egy UAP visszafejtési programról azonban nem engedélyezték számára a programhoz való hozzáférést. Szerintea hadsereg pénzeszközöket használva próbálja meg elrejteni ezeket a műveleteket a kongresszus elől. A Pentagon nem reagált Grusch állításaira, de a minisztérium már korábban is tagadta azokat.

David Grusch a szerdai meghallgatáson - forrás: The Hill/Greg Nash

A pártok képviselői is arra szólították fel a kongresszust, hogy nyíltabban beszéljen a jelenségekről.

"Fel fogjuk fedni az eltussolást, és remélem, hogy ez csak a kezdete annak, hogy még sok meghallgatás lesz"

– mondta Tim Burchett, egy Tennessee állambeli republikánus képviselő.

💡
Az elmúlt években egyre több videófelvétel került napvilágra a levegőben, nyilvánvaló meghajtási mód nélkül mozgó tárgyakról. Az ilyen jelenségek kivizsgálására a Kongresszus létrehozta a Pentagon All-Domain Anomaly Resollution hivatalát, ahol májusig mintegy 800 UAP-ról szóló jelentést vizsgáltak ki. Az esetek többségében meg tudták fejteni a jelenség okát, azonban számos eset továbbra is megmagyarázhatatlan.

A testület Ryan Graves, a haditengerészet egykori pilótájának vallomását is meghallgatta aki a kiképzési küldetésén találkozott Ufókkal. A jelenséget úgy írta le, mint

"sötétszürke vagy fekete kockákat egy tiszta gömb belsejében, ahol a kockák csúcsa vagy csúcsai a gömb belsejéhez értek"

A jelenségről pilótatársai meséltek neki, akik elmondták, hogy a másfél és öt méter közötti tárgy a két F-18-as repülőgépek között repült el.

A Napi.hu beszámolói szerint David Fravore, 2004-ben Kalifornia partjainál repülve észlelte egy másik pilótával együtt a "sima, varrat nélküli, ovális alakú tárgyat amely a víz felett lebegett." Ezután elmondása szerint körülbelül 3600 méter magasra emelkedett, majd felgyorsult és eltűnt, majd nem egész egy perccel később 96 kilométerrel arrébb észlelték, amelyről videó is készült.

Azt hiszem, amit tapasztaltunk, jóval meghaladta az akkori anyagtudományt és a képességeket, amelyekkel akkor rendelkeztünk, vagy amelyekkel a következő 10-20 évben rendelkezni fogunk

– tette hozzá Fravor.

Legfrissebb