Ugrás a tartalomra

Túszul ejtett gyermek cipőjét mutatta be kamerák előtt az izraeli csapatkapitány

Magyarországon tartják az Izrael-Svájc labdarúgó mérkőzést.

Eli Dasa, az izraeli válogatott csapatkapitánya, amint bemutatja a Hamász által túszul ejtett izraeli gyermek cipőjét. Kép forrása: Erdős Dánes/AP

Felcsúton játszik tétmeccset szerdán az izraeli labdarúgó válogatott svájc ellen. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az izraeliek csapatkapitánya egy elrabolt focista cipőjét is magával hozta Magyarországra, amit meg is mutatott a kamerák előtt - számol be az index.

A találkozót a palesztin–izraeli fegyveres konfliktus miatt kellett elhalasztani októberben, és ugyanez az oka annak, hogy semleges helyszínen, a Pancho Arénában pótolják.

Izrael magyarországi nagykövete, Jákov Hadasz-Handelszman azt mondta, hogy sok szempontot vettek figyelembe a helyszínválasztás előtt, az egyik legfontosabb a biztonság garantálása volt.

„Az izraeli sportolóknak jó tapasztalataik vannak Magyarországról, a sportlétesítmények kiválóak, a magyarok pedig mindig magas színvonalon rendeznek meg hasonló eseményeket”

– tette hozzá.

Az izraeli csapat kedden rendhagyó és rendkívül megrázó sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen Eli Dasza csapatkapitány egy elrabolt focista cipőjét is magával hozta Felcsútra, amit meg is mutatott a jelenlévőknek.

"Ennek a cipőnek a tulajdonosa Naveh Soham, egy 8 éves gyermek, aki jelenleg a Gázai övezetben van hét családtagjával. Ez minden, ami a házukból megmaradt. Ez a bal cipő. Itt várjuk őt"

– mondta Dasza, a csakfoci.hu beszámolói szerint, majd felállt és távozott a teremből.

Legfrissebb