Ugrás a tartalomra

Tüntetés a Hősök terén: miért nem leszünk ott? - Király Tamás, Morvay Péter, Longauer András

A Hit Rádióban vendégeink kifejtették, miért nem áll szándákukban részt venni a tüntetésen.

Morvay Péter, Király Tamás és Longauer András mondta el véleményét a tüntetésről.

A Hit Rádió Top 7 című adásában Király Tamás, a Hit Rádió főszerkesztője, Morvay Péter, a Hetek szerkesztője és műsorvezetője és Longauer András, az Ultrahang vezető munkatársa beszéltek a politikamentesnek hirdetett, de valójában mélyen politikai üzeneteket hordozó tüntetésről, kiemelve az áldozatok melletti kiállás és a kormányzati intézkedések szükségességét.

A tüntetés politikai természete és a gyermekvédelem:
Szakértőink kifejtették, hogy bár a gyermekvédelem fontos, a tüntetés szervezői és céljai ellentmondanak a valódi gyermekvédelmi törekvéseknek. Király Tamás hangsúlyozta, hogy a Hit Rádió és a Hetek már évek óta foglalkoznak gyermekvédelmi kérdésekkel, és bírálta a tüntetés szervezőinek hozzáállását.

"Én azt gondolom, hogy pont azért nem megyek el a tüntetésre, mert fontos a gyermekek védelme. Nem akarok olyanokkal egy úton járni, akiknél azért nagyon sok vitatható mozzanat van"

- mondta Király Tamás, kiemelve, hogy a gyermekvédelem fontosságát olyan tüntetésen való részvétellel nem kívánja aláásni, amely szerinte nem teljes mértékben tiszta célokkal jött létre.

- mondta Király Tamás.

Ellenérvek a tüntetésen való részvételével szemben:
A beszélgetés során a vendégek kifejezték aggodalmaikat az LMBTQ tematika és a gyermekvédelem nevében történő politikai aktivizmus miatt. Morvay Péter a Hetek nyilatkozatát olvasva említette, hogy a gyermekvédelem számukra a megfogant élettől kezdődik, ami ellentétben áll a tüntetés egyes szervezőinek álláspontjaival.

"A gyermekek védelme számunkra a megfogant élet védelmével kezdődik... A tüntetés szervezői közül többen az abortusz melletti kiállásukkal a legkiszolgáltatottabb lényektől vonják meg az élethez való jogot"

- hangsúlyozta Morvay, kifejezve, hogy a gyermekvédelem ügye mélyebb, komplexebb kérdéseket is magában foglal, amelyek ellentétesek a tüntetés egyes résztvevőinek nézeteivel.

"Hitvalló keresztényként az is fontos számunkra, hogy gyermekeink számára is biztosítsuk a lelkiismereti szabadságot, hogy megóvjuk őket azoktól, akik intoleráns módon becsmérlik a személyes, hitbéli meggyőződésüket"

- fejtette ki Morvay.

"Sajnálom, hogy nem tudok elmenni jó szívvel a tüntetésre... Egyszerűen nem érzem azt, hogy utána a tükörbe tudnék nézni"

- fejtette ki Longauer András, arra utalva, hogy a tüntetés mögötti szervezők és az általuk képviselt értékek nem állnak összhangban saját elveivel és a gyermekvédelem valódi céljaival.

Legfrissebb