Ugrás a tartalomra

"Tudománytalan" gender-kampány miatt figyelmeztetnek francia szakemberek

Aggódnak a tudományosnak mondott elképzelések miatt, ezért tiltakozó rovatot írtak.

Plakát: A Planningnél tudjuk, hogy a férfiak is lehetnek terhesek. A biológiai lehetetlenségtől függetlenül"

Egy francia kutatókból, filozófusokból, orvosokból és néhány szociológusból álló csoport óva int attól a progresszív oktatási kampánytól, amely azt állítja, hogy a nem egy spektrum, nem pedig valami rögzített dolog.

A szakértők elégedetlenek a "Le Planning Familial" nevelési programjának tartalmával. A szervezet plakátkampányt indított a szexualitással és a családtervezéssel kapcsolatos progresszív elképzelések népszerűsítésére. A kampány például két férfit ábrázol, akik közül az egyik terhes. Mellette egy felirat olvasható:

"A Planningnél tudjuk, hogy a férfiak is lehetnek terhesek. A biológiai lehetetlenségtől függetlenül"


A szervezet emellett azt állítja, hogy a nem "a biológiai nemi különbségek átlagos megfigyelésein alapuló társadalmi konstrukció". A Planning szerint "tudományosan általánosan elfogadott, hogy a nem egy spektrum, és utalhat a nemi szervekre is".

A francia szakemberek aggódnak a tudományosnak mondott elképzelések miatt, ezért tiltakozó rovatot írtak a Le Pointban, a Le Planning Familial "visszaéléseire" figyelmeztetve.

A szakértők egészen odáig mennek, hogy közegészségügyi veszélynek nevezik a családtervezéssel kapcsolatos elképzeléseket, ha azok nem bizonyítottan tudományosak.

"Szívesen megismernénk azt a "tudományt", amely elismeri, hogy a Homo Sapiensben a  nem egy spektrum"

- írják a szakértők a Le Pointban.

A rovat aláírói emellett bírálják a Le Planning Familial nemsemleges nyelvezetre való felhívását és a "nem használandó kifejezések" feketelistáját. A listán olyan szavak szerepelnek, mint a "férfi", "nő", "férfias" és "nőies".


A szakértők szerint az ilyen kijelentések veszélyt jelentenek a tinédzserekre és a serdülőkre, akik egy olyan sebezhető időszakon mennek keresztül, amelyben stabilitásra van szükségük.

"Ezt a törékenységet használják ki a közösségi hálózatok, ahol rengeteg a valótlanság. Katasztrofális eredményekkel"

-írták.

Végül a szerzők rámutatnak, hogy a Le Planning Familial egy adóforintokból finanszírozott szervezet, amely mára a "transzaktivista militánsok" bástyájává vált, ami nem vitathatatlan. Érvelésük szerint fontos, hogy a támogatásokat csak addig kapja a szervezet, amíg betartja azt, amire hivatott, és nem woke propagandát terjeszt.

"A szervezetnek nem szabadna többé engedélyezni, hogy iskolások körében beavatkozzon, hacsak nem garantálja észrevételeinek szigorú tudományosságát"

-írták.

(CNE News)

Legfrissebb