Ugrás a tartalomra

Tudatosan kell az árral szembe menni! – Gera Tímea, Tóth Dóra

Szó volt arról, hogy a mai világban a fiatalokat az anyai szerepre nem készítik fel eléggé. Ráadásul ma már annyira a feje tetejére állt minden, hogy tudatosan kell az árral szembe menni! A gyerekek érkezésével kapcsolatos kihívásokról is beszéltek vendégeink őszintén!

Gera Tímea és Tóth Dóra édesanyák voltak a Hit Rádió Hitköznapok vendégei. Gera Tímea, Gera Zoltán felesége elmondta, hogy onnantól fogva, hogy feleség lett, tudta, hogy nem az lesz az elsődleges az életében, hogy karriert építsen.

Tóth Dóra, Tóth Géza, a győri Hit Gyülekezete pásztorának a felesége, 4 lány édesanyja volt a másik vendégünk. Egy ügyfélszolgálati iroda vezetője volt, mielőtt Tóth Géza felesége lett. Komoly karrier előtt állt, de az ő élete is teljesen megváltozott azzal, hogy egy lelkész felesége lett. A karriert bizonyos mértékig, tudatosan háttérbe állította.

Megkérdeztük őket, hogy hogyan gondolkodtak korábban az anyaságról?

Gera Tímea elmondta, hogy ő nagyon jó példákat látott maga előtt, ezért mindig is vágyott az anyaságra. Korábban is szeretett gyerekek közelében lenni. Egy időben tanítónőnek készült. A korszellemet ugyanakkor érezte, hogy ezt a mai világ kevésnek tartja. Ahogy azonban családot alapított, maradt a családi szerep, Zoltán életmódjából kifolyólag is.

Tóth Dóra nem keresztény szülői háttérből jött, viszont ő is látott egy stabilitást ezen a területen. Az számára is evidens volt, hogy családban jó élni. Mindenképp gyerekekkel szeretett volna foglalkozni korábban is. Egy gyerekvállalással kapcsolatos bizonyságot is elmondott. Nem gondolták az orvosok, hogy több mint egy gyereket tud majd szülni.

Műsorvezető: Kauzál Alexandra
Szerkesztő: Joób Rhodé

Legfrissebb