Ugrás a tartalomra

Tucker Carlson lehet Trump alelnökjelöltje?

Többen attól tartanak, hogy még Trump népszerűségét is felülmúlná.

Tucker Carlson, műsorvezető, és Donald Trump, korábbi amerikai elnök. - Kép forrása: Rich Graessle / Icon Sportswire via Getty Images file

Donald Trump korábbi amerikai elnök felesége támogatná, hogy Tucker Carlson legyen férje alelnökjelöltje, egyesek azonban attól tartanak, hogy még Trump népszerűségét is felülmúlná. - számol be az index.

Tucker Carlsont többek között amiatt meneszthették a Fox Newstól, mert a csatorna engedélye nélkül utazott el Budapestre, hogy interjút készítsen Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

Az Axios nemrég arról számolt be, hogy Donald Trump korábbi amerikai elnök felesége, Melania támogatná, hogy Tucker Carlson legyen férje alelnöke, amennyiben újraválasztják.

A portál felidézte, hogy Donald Trumptól nemrég megkérdezték, mit szól a műsorvezető esetleges alelnöki jelöléséhez.

Az Egyesült Államokat 2017 és 2021 között irányító politikus-üzletember ezzel kapcsolatban azt mondta,

nagyon kedveli Tucker Carlsont, mert szerinte a Fox News korábbi műsorvezetője „a józan ész hangja”.


Tucker Carlson mellett ugyanakkor más más nevek is előkerültek lehetséges alelnökjelöltként a cilinderből. Köztük van J.D. Vance ohiói szenátor, Sarah Huckabee-Sandersen arkansasi kormányzó, valamint a dél-dakotai kormányzó Kristi Noem, és több kongresszusi képviselő is.

Donald Trump stábjából viszont sokan attól tartanak, hogy Tucker Carlson népszerűsége még a Joe Biden által legyőzött exelnökét is felülmúlhatja. S mint megjegyezték, a műsorvezetőt nem könnyű irányítani.

The New York Postnak Trump egyik munkatársa ezzel szemben azt mondta, a kampány még nem foglalkozik az előválasztáson túlmutató részletekkel, így az Axios anyaga „csak merő fikció”.

Legfrissebb