Ugrás a tartalomra

Transzúszónő: A transzneműek nem jelentenek veszélyt a női sportra

Az ABC News "Good Morning America" című műsorának adott interjújában Lia Thomas, a Pennsylvaniai Egyetem transznemű úszója arról beszélt, hogy milyen botrányai voltak amiatt, mert nők között úszik.

Születési neve alapján William Thomas, aki eredetileg férfi úszók között a ranglistán 462-ik helyett foglalta el, most transzneműként a női egyetemi korosztályba úszik, ahol folyamatosan dönti meg a női rekordokat és már országos bajnokságot is nyert, most azt mondta, hogy nincs szüksége "senki engedélyére" ahhoz, hogy nőként versenyezzen nők ellen.

"A transz emberek nem az atlétika miatt váltanak nemet"

- tette hozzá.

"Azért megyünk át, hogy boldogok és autentikusak legyünk és a valódi önmagunk lehessünk. Az átmenet, hogy előnyhöz jussunk, soha nem olyan dolog, ami valaha is szerepet játszik a döntéseinkben"

-írta meg a Breitbart.

Pedig Thomas úszósikerei mind annak köszönhetőek, hogy a nők között úszik.

Thomas a továbbiakban visszavágott 16 női csapattársának és néhány szülőjüknek is, akik aláírtak egy névtelen levelet, amelyben azt fogalmazták meg, hogy veszélyt jelentent a női sportra. Bár a levél aláírói támogatták a nemváltoztatáshoz való jogot, de nem tartották igazságosnak, hogy Thomas a női mezőnyben indulhat.


Legfrissebb